Δευτέρα, 12 Αυγούστου 2013

Εργαζόμενοι ΕΡΑ Αιγαίου: «Παρέδωσαν τις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ στη Λέσβο σε υπόδικο!»

Σε καταγγελία - σοκ προέβησαν οι εργαζόμενοι της ΕΡΑ Αιγαίου σχετικά με το πως «έπεσαν» οι διακόπτες της ΕΡΤ σε όλη την Ελλάδα αλλά ειδικότερα στη Λέσβο. Οι εργαζόμενοι αποκαλύπτουν ότι στο νησί, τους διακόπτες κατέβασε ιδιοκτήτης ραδιοφωνικών σταθμών, ο οποίος πρόσφατα καταδικάστηκε πρωτόδικα για υπόθεση εκβιασμού.
Αναλυτικά η ανακοίνωση των εργαζομένων της ΕΡΑ Αιγαίου:

«Σήμερα συμπληρώνονται δύο μήνες από την ημέρα, που η κυβέρνηση αποφάσισε πραξικοπηματικά τον «ξαφνικό θάνατο της ΕΡΤ». Δεν κατάφερε όμως να σταματήσει τη λειτουργία της χάρη στον ηρωικό αγώνα των εργαζομένων με το σύνολο της κοινωνίας στο πλευρό τους. Δύο μήνες μετά η δικομματική (πλέον) πλειοψηφία δεν έχει καταφέρει να παρουσιάσει κανένα αξιόπιστο σχέδιο για δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα, πέρα από το έκτρωμα της «Δ(Ν)Τ». Αποκορύφωμα της προχειρότητας και της έλλειψης σοβαρού σχεδίου είναι ο πρόσφατος νόμος για τη «ΝΕΡΙΤ». ‘Ένα ξεχασμένο στο συρτάρι σχέδιο με αντισυνταγματικές προσθήκες, σύμφωνα με τον ίδιο τον εμπνευστή του Καθηγητή Νίκο Αλιβιζάτο, στο οποίο δεν προβλέπεται καν πόσα κανάλια και ραδιόφωνα θα έχει ο νέος φορέας. Η κυβέρνηση βλέποντας πως οι προσφιλείς της μέθοδοι της συκοφάντησης και της διάσπασης δεν κάμπτουν τον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ προχώρησε σε εκστρατεία “φίμωσης” της ΕΡΤ με στόχο αυτή τη φορά σταθμούς της παραμεθορίου. Αστυνομικές δυνάμεις σε συνεργασία με ιδιώτες έκοψαν το σήμα στο Βίτσι της Φλώρινας, στη Λέσβο και στο Πήλιο».

«Ειδικότερα στη Λέσβο η κυβέρνηση διάλεξε για «δήμιο» της ΕΡΤ έναν ιδιοκτήτη ραδιοφωνικών σταθμών με πρόσφατη πρωτόδικη καταδίκη για υπόθεση εκβιασμού. Ο γνωστός και για άλλες παρανομίες στη μικρή κοινωνία της Λέσβου και καταδικασμένος για εγκλήματα του κοινού Ποινικού Δικαίου διέρρηξε τις εγκαταστάσεις του Κέντρου Εκπομπής στον Όλυμπο Λέσβου και βύθισε στο μαύρο τις συχνότητες της ΕΡΤ σε ολόκληρο το Βόρειο Αιγαίο. Φεύγοντας τοποθέτησε ένα νέο λουκέτο στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ και πήρε τα κλειδιά μαζί του σαν να πρόκειται για δικό του μαγαζί. Μέσα στο πλούσιο βιογραφικό του εν λόγω κυρίου συμπεριλαμβάνονται και αρκετές καταδικαστικές αποφάσεις από το ΕΣΡ και την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) για ραδιοτηλεοπτικές υποθέσεις. Αξιοσημείωτο είναι πως η κυβέρνηση έδωσε τα κλειδιά των εγκαταστάσεων της ΕΡΤ σε έναν παραβάτη της ραδιοτηλεοπτικής νομοθεσίας. Με παρακρατικές μεθόδους και με την αστυνομία συνεργούσα (παρά την επίσημη άρνηση της, που προκαλεί ερωτήματα) δημόσια περιουσία υψηλής αξίας και σπουδαιότητας περιήλθε στα χέρια υποδίκου για κακουργηματικές πράξεις. Κάποιοι μάλλον πιστεύουν πως οι πρακτικές αυτές συνάδουν με το δημοκρατικό μας πολίτευμα. Ευχή όλων μας είναι όταν μελλοντικά αναζητηθούν ευθύνες τα μηχανήματα να είναι στη θέση τους και στην κατάσταση που τα άφησαν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ συντηρώντας τα μέχρι και την τελευταία στιγμή».

ΠΗΓΗ: wordpress.com
via  http://www.periodista.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου