Κυριακή 18 Αυγούστου 2013

ΣΥΡΙΖΑ: Σχεδιάζουν να πετάξουν οικογένειες στον δρόμο


«Η κυνική προαναγγελία του ΥΠ.ΟΙΚ ότι χιλιάδες σπίτια θα βγουν στο σφυρί έρχεται τελικά να επιβεβαιώσει αυτό που επί μήνες η κυβέρνηση διέψευδε. Αφού/εφόσον όταν σχεδιάζουν ακόμα και να πετάξουν οικογένειες στο δρόμο, γίνεται παραπάνω από σαφές ότι δεν πρόκειται να σταματήσουν πουθενά για να υλοποιήσουν στο ακέραιο τις μνημονιακές τους δεσμεύσεις», τονίζεται σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις δηλώσεις Στουρνάρα ότι οι τράπεζες θα καταρρεύσουν αν δεν απελευθερωθούν οι πλειστηριασμοί.
«Δεν θα σκεφτούν ούτε στιγμή τα αποτελέσματα των ακραίων μέτρων τους και θα συνεχίσουν να βαφτίζουν σωτηρία μια πολιτική που στο πέρασμά της αφήνει μόνο συντρίμμια», προσθέτει η αξιωματική αντιπολίτευση.
Τέλος, ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει την ανάγκη μιας νέας «σεισάχθειας» για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά: «Σήμερα που τα νοικοκυριά στενάζουν από την πολιτική λιτότητας, όχι μόνο είναι αδιανόητη η άρση της απαγόρευσης πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, αλλά απαιτούνται ουσιαστικά μέτρα στήριξης των ασθενέστερων στρωμάτων του πληθυσμού και των νοικοκυριών, στο πλαίσιο μιας νέας ‘σεισάχθειας’, όπως έχει περιγραφεί και στην πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά. Αυτά τα μέτρα στήριξης δεν συνιστούν μόνο απάντηση στις ανάγκες χιλιάδων συμπολιτών μας, αλλά είναι και απαραίτητη προϋπόθεση για την έξοδο από την κρίση και την επανεκκίνηση της οικονομίας, με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης και αλληλεγγύης» καταλήγει η αξιωματική αντιπολίτευση.

 tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου