Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Με ενότητα και αγώνα απαντάμε στις ιδιωτικοποιήσεις του δημάρχου Πειραιά.

του Βασίλη Γκιτάκου*

Με απόλυτα προκλητικό και αυταρχικό τρόπο η δημοτική αρχή του κ. Β. Μιχαλολιάκου προσπαθεί να να επιβάλει τους ιδιώτες υπεργολάβους στο χώρο του δημοτικού σταθμού οχημάτων και μηχανημάτων (Ρετσίνα 45) με σκοπό την ιδιωτικοποίηση της υπηρεσίας που επισκευάζει και συντηρεί όλα τα οχήματα και μηχανήματα του δήμου, επί σειρά δεκαετιών.
Ο δήμαρχος Πειραιά αφού φρόντισε να απαξιώσει πλήρως το τμήμα με την έλλειψη τεχνικού προσωπικού, αφού δεν έκανε προσλήψεις παρά του ότι υπήρξαν πολλές συνταξιοδοτήσεις, προχώρησε σε «υποχρεωτικές» μετατάξεις και σε εκδιώξεις εργαζομένων για την συνδικαλιστική τους δράση. Έτσι επιβάρυνε περαιτέρω τους λιγοστούς εργαζόμενους του τμήματος με άσχετα καθήκοντα εκτός της ειδικότητας τους.
Ο κ. Μιχαλολιάκος ταυτισμένος με την μνημονιακή πολιτική της συγκυβέρνησης, έχει αποδειχθεί πολλές φορές «βασιλικότερος του βασιλέως» προκειμένου να γίνεται αρεστός και να εξασφαλίζει την εύνοια του ομοϊδεάτη του πρωθυπουργού.
Η ιδιωτικοποίηση που επιχειρεί ο δήμαρχος Πειραιά με την εγκατάσταση του εργολάβου στο δημοτικό σταθμό της οδού Ρετσίνα είναι ο προάγγελος για τη κατάργηση του τμήματος επισκευής και συντήρησης οχημάτων και μηχανημάτων της υπηρεσίας καθαριότητας του δήμου.
Κατά τον ίδιο τρόπο θα γίνουν και οι άλλες ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών με αποτέλεσμα την κατάργηση τους και την κατάργηση φυσικά των θέσεων εργασίας και το χαρακτηρισμό του προσωπικού που καλύπτει αυτές τις θέσεις ως «πλεονάζον προσωπικό»(είναι αυτό που «ψάχνουν»!), που θα τεθεί σε διαθεσιμότητα – απόλυση.
Κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να έχει την αυταπάτη ότι το νεοφιλελεύθερο σύστημα εξουσίας, που και ο δήμαρχος Πειραιά υπηρετεί, θα τον εξαιρέσει και θα τον «σώσει» από την λαίλαπα των απολύσεων που έχει αποφασίσει η τρόικα με τους εγχώριους μνημονιακούς υπηρέτες της συγκυβέρνησης.
Οι διαθεσιμότητες των συναδέλφων του περασμένου Νοεμβρίου, το «μαύρο» στην ΕΡΤ, οι διαθεσιμότητες – απολύσεις των σχολικών φυλάκων, των εκπαιδευτικών, των δημοτικών αστυνομικών, των εργαζομένων στην υγεία, των επιχειρήσεων που βάζουν λουκέτο πετώντας στην κυριολεξία τους εργαζόμενους στο δρόμο και όλες οι υπόλοιπες απολύσεις που έχουν συμφωνηθεί να ακολουθήσουν, είναι αιτία «ξεσηκωμού» και όχι εφησυχασμού.
Κανένας πολίτης δεν πρέπει να παραμυθιαστεί από την προπαγάνδα που έχει εξαπολύσει η μαύρη συγκυβέρνηση και τα εντεταλμένα Μ.Μ.Ε. ότι οι απολύσεις εργαζομένων και οι ιδιωτικοποιήσεις των δημόσιων και κοινωνικών υπηρεσιών και αγαθών γίνονται προς όφελός του.
Όλα αυτά γίνονται για να ικανοποιηθούν οι αδηφάγες ανάγκες του κεφαλαίου, προκειμένου να παίρνουμε τη δόση μας για να σώζονται οι τραπεζίτες και οι τοκογλύφοι δανειστές και έχει αποδειχθεί ότι ο ίδιος ο πολίτης καλείται συνέχεια να τις καλύψει από τα πενιχρά έως μηδενικά του πλέον έσοδα.
Η απάντηση των εργαζομένων των ΟΤΑ και των συνδικάτων τους με σύμμαχο την πολυδοκιμαζόμενη κοινωνία, απέναντι σε κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης που οδηγεί στην κατάργηση δημόσιων και κοινωνικών υπηρεσιών και σε απολύσεις εργαζομένων που επιχειρεί να εφαρμόσει ο δήμαρχος Πειραιά αλλά και που πολλοί άλλοι υπάκουοι, άβουλοι και επικίνδυνοι αιρετοί της αυτοδιοίκησης είναι πρόθυμοι να ακολουθήσουν, είναι μία και μοναδική, ενότητα και αγώνας.
Η κάθε μάχη που θα δοθεί σε τοπικό επίπεδο όπως στο δήμο του Πειραιά από τους εργαζόμενους για να ανατρέψουν τα σχέδια του κ. Μιχαλολιάκου και των εργολάβων, που αντικατοπτρίζει την μνημονιακή πολιτική της συγκυβέρνησης πρέπει να ενταχθεί σε ενιαίο αγώνα πανπειραϊκού χαρακτήρα ενσωματώνοντας όλους τους κλάδους εργαζομένων του Πειραιά που μπαίνουν στον μνημονιακό ολετήρα των ιδιωτικοποιήσεων και των απολύσεων.
Και επειδή γνωρίζουμε καλά ότι τίποτα από αυτά που έχουν υποσχεθεί οι δήμιοι της δημοκρατίας και της ζωής μας στην τρόικα και το κεφάλαιο δεν πρόκειται να το πάρουν πίσω ο αγώνας μας πρέπει να είναι ανυποχώρητος
Η πλατεία Κοραή στον Πειραιά και κάθε πλατεία και δημαρχείο στις μεγάλες κεντρικές πόλεις πρέπει να γίνει κέντρο αγώνα με την συμπαράταξη όλων των δυνάμεων της εργατικής τάξης, (εργαζόμενοι στους δήμους, στην εκπαίδευση, στα νοσοκομεία, στο λιμάνι, στις ΔΕΚΟ, εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα), να δημιουργηθεί ενιαίο μέτωπο για κοινό αγώνα επιβίωσης πλέον, μέχρι την ανατροπή των μνημονιακών και νεοφιλελεύθερων πολιτικών και αυτών που τις εφαρμόζουν.


ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ πριν μας ισοπεδώσουν αυτοί!!! 

*Ο Βασίλης Γκιτάκος είναι μέλος του Γενικού Συμβουλίου Της ΠΟΕ-ΟΤΑ και μέλος του Δ.Σ του Σωματείου Οδηγών – Μηχανικών και Εργ/των του Δήμου Πειραιά.http://megalo-limani.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου