Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

ΠΑΣΟΚ και δέος για τη Συρία

Επιθετικότερα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ εμφανίζονται τις τελευταίες ημέρες τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και κυρίως το περιβάλλον Βενιζέλου
Tου Άρη Χατζηστεφάνου

Υπάρχουν στιγμές που η ολοκληρωτική πολιτική ταπείνωση ενός κόμματος μπορεί να το οδηγήσει σε σπασμωδικές και απάνθρωπες δηλώσεις και τοποθετήσεις. Ελάχιστη έκπληξη προκαλεί λοιπόν η συντεταγμένη προσπάθεια των στελεχών του ΠΑΣΟΚ να εμφανιστούν στα μάτια της αμερικανικής πρεσβείας ως πιστοί ακόλουθοι της νέας «συμμαχίας των προθύμων» που οικοδομείται πριν από την αναμενόμενη αμερικανικανοβρετανική επιδρομή στη Συρία.
Δεν ήταν μόνο ο Ευ. Βενιζέλος, o οποίος έσπευσε να ζητήσει «διεθνή απάντηση στο όνομα της νομιμότητας» αναμασώντας τις ανακοινώσεις του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Η Ιπποκράτους (ή Χαριλάου Τρικούπη ή όπου αλλού κατοικοεδρεύει ότι απέμεινε από το ΠΑΣΟΚ) αποφάσισε να κατεβάσει και παίκτες από τον… πάγκο. Χαρακτηριστικό ήταν το σχόλιο του τομεάρχη πολιτισμού του ΠΑΣΟΚ, Θ.Χειμωνά, στο Facebook: «Η επικείμενη εισβολή στην Συρία θα κριθεί εκ του αποτελέσματος. Όλα τα άλλα είναι π@@@@ες μπλε».
Την ίδια ώρα γνωστοί «αναλυτές» διεθνών θεμάτων, που ανδρώθηκαν στα χρόνια του εκσυγχρονισμού (και οι απόψεις των οποίων συμπτωματικά ταυτίζονται πολύ συχνά με τις ανακοινώσεις της αμερικανικής πρεσβείας), επιδίδονται πλέον ακόμη και σε απλές μεταφράσεις κειμένων από αμερικανικά έντυπα τα οποία κατά τη γνώμη τους επιβεβαιώνει την γραμμή της Ουάσινγκτον για την επίθεση με χημικά από το καθεστώς Ασάντ.
Δεν περιμέναμε με φυσικά να ενδιαφερθούν για τα παιδιά της Συρίας άνθρωποι που σατίριζαν τα παιδιά που λιποθυμούν από την πείνα στα ελληνικά σχολεία – λέγοντας ότι οι γονείς τους δεν έχουν να τους αγοράσουν Κορν Φλείκς. Εδώ όμως προκύπτουν και ορισμένα πολιτικά ερωτήματα.
Πιστεύει πραγματικά το ΠΑΣΟΚ ότι μπορεί να αντιστρέψει την ελεύθερη πτώση του με την ολοκληρωτική πρόσδεση στο άρμα της Ουάσινγκτον; Νομίζει μάλιστα ο κ.Βενιζέλος ότι είναι σε θέση να το κάνει καλύτερα από τον προκάτοχό του, Γιωργάκη Παπανδρέου, ο οποίος στήριξε τους νατοϊκούς βομβαρδισμούς στην πρώην Γιουγκοσλαβία και τις σφαγές των Παλαιστινίων στα κατεχόμενα από το Ισραήλ εδάφη; Ή μήπως η κυματίζουσα αστερόεσσα στο βλέμμα του προέδρο του ΠΑΣΟΚ έχει αυτόν ακριβώς το στόχο: να επιβεβαιώσει το εσωκομματικό χρίσμα της Ουάσινγκτον στο πρόσωπό του;

 http://info-war.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου