Σάββατο 17 Αυγούστου 2013

Ο Άδωνις, η ξεφτίλα και το λεωφορείο

Του Πέτρου Κατσάκου
Του Πέτρου Κατσάκου

Του Πέτρου Κατσάκου
Του Πέτρου Κατσάκου
«Είναι εφικτό να μετακινείται ο βουλευτής με λεωφορεία και τρένα; Όχι! Δεν θα ξεφτιλίζεται ο βουλευτής. Εκτός αν θέλετε να καταργήσουμε την δημοκρατία!», είχε δηλώσει πριν ένα χρόνο ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και νυν υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης σε τηλεοπτική εκπομπή. 
Παρά την απαξίωση των ΜΜΜ από τα πολιτικά χείλη του υπουργού, ο ΟΑΣΑ προσφέρει ατέλεια σε
όλους τους βουλευτές για μετακινήσεις με όλα τα Μέσα Μεταφοράς της Πρωτεύουσας. Αυτό δηλαδή που οι κανονισμοί στερούν από άνεργους, μαθητές και άπορους ο ΟΑΣΑ το προσφέρει σε βουλευτές και ευρωβουλευτές δίνοντάς τους το δικαίωμα σε δωρεάν μετακινήσεις με όλα τα αστικά μέσα. Μία βουλευτική ατέλεια που ο πολύς Άδωνις Γεωργιάδης δεν καταδέχεται να χρησιμοποιήσει για να μην ξεφτιλιστεί όπως ο ίδιος υποστηρίζει, δεν ισχύει για χιλιάδες πολίτες που ξεφτιλίζονται καθημερινά αδυνατώντας να πληρώσουν το αντίτιμο του κομίστρου.
Μέτρα και σταθμά που ζυγίζουν όχι μόνο την κοινωνική αναλγησία υπουργείου Μεταφορών και διοικήσεων οργανισμών αλλά και την πολιτική υπεροψία των κυβερνητικών μανδαρίνων που θεωρούν κατάργηση της Δημοκρατίας την είσοδό τους σε ένα λεωφορείο της γραμμής. Μιας και στην Ελλάδα, η πρώτη και μοναδική φορά που οι περισσότεροι βουλευτές έρχονται σε επαφή με τα ΜΜΜ είναι για να παρευρεθούν στα εγκαίνια κάποιου σταθμού του Μετρό, η ατέλεια του ΟΑΣΑ έχει τη μορφή ξεφτίλας αν δεν συνοδεύεται από τις απαραίτητες τηλεοπτικές κάμερες.
Έτσι λοιπόν για την διαφύλαξη της Δημοκρατίας ο κ. Γεωργιάδης θα κυκλοφορεί με την ατέλεια του υπουργικού του αυτοκινήτου αφήνοντας την «ξεφτίλα» του 1,40 για τους «άλλους».  


left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου