Κυριακή 18 Αυγούστου 2013

ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης: «Ο κόσμος της εργασίας χτυπιέται και ο παρασιτικός πλουτισμός αυγαταίνει»

«Γροθιά» στο μαχαίρι χτυπά η ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης με μια συγκλονιστική ανακοίνωση, η οποία περισσότερο απευθύνεται στον παγωμένο και σαστισμένο από τα αλλεπάλληλα χτυπήματα ελληνικό λαό. Στέλνει ξεκάθαρα μηνύματα αφύπνισης και καταδίκης αυτής της λαομίσητης κυβέρνησης αλλά και του συρφετού που την στηρίζει.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης:

«Αυγουστιάτικες εικόνες (α): Διαθεσιμότητες – απολύσεις εκπαιδευτικών - σχολικών φυλάκων και άλλων δημόσιων υπάλληλων, καταργήσεις - συγχωνεύσεις σχολείων και νοσοκομείων, υποχρεωτικές μετατάξεις και «κινητικότητα», πέταγμα χιλιάδων μαθητών στο δρόμο, τετραπλές πανελλαδικές εξετάσεις στο γενικό λύκειο – τζάμπα εργασία (μαθητεία) για τους μαθητές των ΕΠΑΛ, επιχειρηματική λειτουργία δημόσιων υπηρεσιών, απελευθέρωση των πλειστηριασμών στις πρώτες κατοικίες, νέα χαράτσια, νέες μειώσεις σε μισθούς συντάξεις για δημόσιο – ιδιωτικό τομέα…»

«Αυγουστιάτικες εικόνες (β): Η υφυπουργός υγείας κ. Μακρή κάνει «αιφνιδιαστική» επίσκεψη στο Νοσοκομείο Αργοστολίου, ζητώντας να ενημερωθεί «εάν λείπει αδικαιολόγητα κάποιος από το προσωπικό». Ο Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ κ. Σταυρίδης μεταφέρεται στην Κεφαλονιά με το ιδιωτικό αεροπλάνο του μεγαλοεπιχειρηματία Μελισσανίδη. Πλέει στο Φισκάρδο το 180μετρο γιοτ του εμίρη του Αμπού Ντάμπι, αξίας μισού δις ευρώ, που διαθέτει βαθυσκάφος - δύο ελικοδρόμια και αμυντικό σύστημα πυραύλων. Μαζί ένας εσμός πολυεκατομμυριούχων, αστέρων του τζετ σετ , πριγκίπων και λοιπών ανεπάγγελτων εξ επιλογής, επιδεικνύει την προκλητική του ευμάρεια. Οι συνομιλίες ξένων πρέσβεων με την τοπική διοίκηση δίνουν και παίρνουν. Από κοντά ΜΜΕ που συντρώγουν - φωτογραφίζουν και αρθρογραφούν. Η λαϊκή αλληλεγγύη στον 18χρονο που σκοτώθηκε γιατί δεν είχε λεφτά για ένα εισιτήριο, χαρακτηρίζεται «εκμετάλλευση ενός τζαμπατζή».

«Από τη μία ο κόσμος της εργασίας χτυπιέται και συμπιέζεται το «κόστος» του κι από την άλλη αυγαταίνει ο παρασιτικός πλουτισμός της πλουτοκρατίας. Από τη μία η εκπαίδευση, η υγεία, η πρόνοια στο κόκκινο της κρατικής υποχρηματοδότησης και των ελλείψεων σε προσωπικό κι από την άλλη η κρατική στοχοποίηση των υπαλλήλων. Οι υπουργοί αναλαμβάνουν δήθεν το διωκτικό ρόλο των ζορό – τιμωρών. Αθωώνουν την πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ – κεφαλαίου και καταδικάζουν τα θύματά της. Μεγαλοστελέχη του δημοσίου δε μπαίνουν καν στον κόπο να κρύψουν τις σχέσεις τους με τους επιχειρηματίες στους οποίους πωλούν τη δημόσια περιουσία. Η μπόχα του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης αναδύεται από παντού».

«Πρέπει να βγουν συμπεράσματα και οι προκλήσεις να απαντηθούν. Οι εξελίξεις, και στην εκπαίδευση, δεν δρομολογούνται εξαιτίας του ότι «λεφτά δεν υπάρχουν» αλλά επειδή ο τεράστιος πλούτος είναι στα χέρια των παράσιτων της πλουτοκρατίας. Μονοπώλια – αστικό πολιτικό προσωπικό κάνουν τους σχεδιασμούς τους. Πρέπει κι ο λαός, επιτέλους, να κάνει τους δικούς του σχεδιασμούς. Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καλεί σε μαζική συμμετοχή στην εκδήλωση – συζήτηση για τις εξελίξεις στην εκπαίδευση που οργανώνει την ΚΥΡΙΑΚΗ 18 Αυγούστου στις 8.30 μμ στο Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς – Ιθάκης με ομιλητή το Δρ. Κυριάκο Ιωαννίδη, εκπαιδευτικό αναλυτή και συντάκτη του περιοδικού «Θέματα Παιδείας».

 http://www.periodista.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου