Κυριακή 25 Αυγούστου 2013

Αυξήθηκαν 30% οι αυτοκτονίες στη Δ. Ελλάδα

Σε αδιέξοδο και απόγνωση βρίσκονται τα δύο τελευταία χρόνια χιλιάδες πολίτες της Δυτικής Ελλάδας που βιώνουν την εξαθλίωση λόγω της οικονομικής κρίσης. Την ίδια ώρα κρατικοί υπάλληλοι και «επαγγελματίες» παράγοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αδιαφορώντας για τα όσα συμβαίνουν γύρω τους, μοιράζουν το κρατικό χρήμα με αδιαφανείς η σκανδαλώδεις διαδικασίες στους γνωστούς «εργολάβους».
Ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων, απολυμένοι υπάλληλοι του ιδιωτικού τομέα, απλοί εργάτες, συνταξιούχοι αλλά και νέοι άνθρωποι βρίσκονται πλέον κάτω από τα όρια της φτώχειας.
Σε καθημερινή βάση, εκατοντάδες από αυτούς πολιορκούν με τα τηλέφωνά τους τα γραφεία των τοπικών ανθρωπιστικών οργανώσεων εκλιπαρώντας για μια σακούλα με τρόφιμα που θα τους δώσει μια μικρή ανάσα και θα τους βοηθήσει να θρέψουν προσωρινά τους εαυτούς τους και τις οικογένειές τους. Κάποιοι από αυτούς μεταβαίνουν τις νύχτες κρυφά στους κάδους των απορριμμάτων και αναζητούν κάτι χρήσιμο για την επιβίωσή τους.
Η κατάσταση είναι κάτι παραπάνω από τραγική και δυστυχώς πολλοί από τους συνανθρώπους μας, οι πλέον ευαίσθητοι και κυρίως οι ψυχικά ευάλωτοι, αδυνατούν να ξεπεράσουν τον αναπάντεχο Γολγοθά τους και ακολουθούν την οδό του απονενοημένου διαβήματος, δίνοντας τέλος με τραγικό τρόπο στη ζωή τους.
Τα λεγόμενα της προϊσταμένης της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πατρών Αγγελικής Τζιόλα είναι συγκλονιστικά. «Τα δύο τελευταία χρόνια υπάρχει μια σημαντική αύξηση, πάνω από 30%, των κρουσμάτων αυτοκτονίας στη Δυτική Ελλάδα που αφορούν κυρίως πολίτες που προέρχονται από τις παραγωγικές τάξεις. Άνθρωποι νοικοκυραίοι μέχρι χθες, που είδαν ξαφνικά να καταστρέφονται οικονομικά, πιεζόμενοι αφόρητα, έδωσαν τέλος στη ζωή τους.
Το φαινόμενο μας έχει συγκλονίσει όλους...», λέει στην «Ε» η κ. Τζιόλα και προσθέτει ότι σε αυτή την τραγική κατάσταση δεν υπάρχει τρόπος αντίδρασης προκειμένου οι ευρισκόμενοι σε οικονομικό αδιέξοδο πολίτες να σταματήσουν να αυτοκτονούν.
Στην απέναντι πλευρά η Πολιτεία, οι κατέχοντες θέσεις-κλειδιά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, οι έχοντες τη δύναμη της σφραγίδας και της υπογραφής, αδυνατούν ή δεν θέλουν να κατανοήσουν το δράμα των χιλιάδων συμπολιτών τους. Αγνοώντας την τραγική οικονομική κατάσταση της χώρας, εξακολουθούν να στήνουν χορό εκατομμυρίων ευρώ από κρατικό χρήμα, τροφοδοτώντας με προκλητικό τρόπο τους λογαριασμούς των τοπικών «εργολάβων» της διαπλοκής.
Οίδιος μηχανισμός κρατικών υπαλλήλων και αυτοδιοικητικών παραγόντων που ευθύνεται για την οικονομική καταστροφή της χώρας μας, εξακολουθεί σήμερα να κάνει κουμάντο και στη Δυτική Ελλάδα, δίνοντας «δουλειές» με σκανδαλώδεις απ' ευθείας αναθέσεις ή στημένους διαγωνισμούς σε ημέτερους επιχειρηματίες - κομματικούς χαμαιλέοντες του σάπιου πολιτικού συστήματος.
Την ώρα που κάποιοι συμπολίτες μας εκεί έξω γλιστρούν σαν τα φαντάσματα στους κάδους των σκουπιδιών και αναζητούν κάτι φαγώσιμο, κάποιοι ισχυροί τοπικοί παράγοντες, στελέχη υπηρεσιών και αιρετοί εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης πίνουν το ποτό τους δίπλα από τις πισίνες των αυθαίρετων παραλιακών εξοχικών τους και αποφασίζουν σε ποιον θα αναθέσουν την επόμενη δουλειά με κρατικό χρήμα, στο όνομα πάντα της ανάπτυξης ή του πολιτισμού...

ΠΗΓΗ: enet.gr
via  http://www.periodista.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου