Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Τα αιτήματα της Επιτροπής Ανέργων-Επισφαλώς Εργαζομένων Θριασίου προς την τοπική αυτοδιοίκηση

Η Επιτροπή ανέργων του Θριασίου ξεκίνησε μια σειρά από επαφές με τοπικούς φορείς προκειμένου να προωθηθούν τα δίκαια αιτήματα τους.
Σήμερα πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση τους με το δήμαρχο Ελευσίνας όπου κατατέθηκε το παρακάτω κείμενο.
H εφαρμογή των αδυσώπητων πολιτικών της λιτότητας, που εφαρμόζονται τα τελευταία τρία χρόνια από όλες τις μνημονιακές κυβερνήσεις, οι οποίες συνεχίζονται να ασκούνται με την ίδια έκταση και ένταση από τη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, οδηγούν την οικονομία σε όλο και μεγαλύτερη ύφεση και τα ποσοστά της ανεργίας σε πρωτοφανή για τη χώρα ιστορικά ρεκόρ.

Στο Θριάσιο Πεδίο, που κάποτε άκμαζε, η ανεργία αναδεικνύεται ως το μείζον κοινωνικό πρόβλημα. Εμείς ως επιτροπή ανέργων-επισφαλώς εργαζομένων του Θριασίου Πεδίου, θεωρούμε ότι τα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα λύνονται μέσα από συλλογικές δράσεις, μαζικά και ενωτικά.
Στον αγώνα μας για σταθερή και μόνιμη εργασία  δεν μπορεί να μείνει απαθής κανένας πολίτης και κανένας φορέας του Θριασίου, αντίθετα πιστεύουμε ότι όλες οι υγιείς δημοκρατικές δυνάμεις οφείλουν αφενός να παλέψουν για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών αφετέρου να διεκδικήσουν μέτρα ανακούφισης και στήριξης των ανέργων.
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση οφείλει να σταθεί δίπλα στους πολίτες και να αναπτύξει πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση που αναπτύξαμε πιο πάνω. Άλλωστε όταν η Τοπική Αυτοδιοίκηση λειτουργεί με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης κερδίζει την εμπιστοσύνη των πολιτών και καθίσταται εντέλει φορέας Δημοκρατίας.
Διεκδικούμε έτσι ώστε να συμβάλλετε στα παρακάτω :
1.Γνωστοποίηση των προγραμμάτων απασχόλησης που αφορούν θέσεις εργασίας στην τοπική αυτοδιοίκηση σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανέργους. Δε θεωρούμε ότι τα προγράμματα αυτά συντελούν στην ανάσχεση του προβλήματος της ανεργίας, αντίθετα την ανακυκλώνουν και νομιμοποιούν εργασιακές σχέσεις χωρίς δικαιώματα, ωστόσο συντελούν στην προσωρινή στήριξη και ανακούφιση των ανέργων.
2.Συγκρότηση ομάδας συμβουλευτικού χαρακτήρα.
3.Υπέρβαση της γραφειοκρατίας και πιο ευέλικτη πρόσβαση των ανέργων και επισφαλώς εργαζομένων στις κοινωνικές δομές του δήμου.
4.Έκπτωση σε ανέργους και επισφαλώς εργαζομένους των δημοτικών τελών στους λογαριασμούς ΔΕΗ-ΕΥΔΑΠ.
5.Συγκρότηση διαδημοτικής επιτροπής η οποία θα συμβάλλει ώστε να αποτραπούν αφενός οι διακοπές παροχής ηλεκτρικού ρεύματος και νερού για ανέργους και επισφαλώς εργαζομένους που αδυνατούν να τους αποπληρώσουν αφετέρου θα διεκδικήσει ευνοϊκότερους όρους στις επανασυνδέσεις.
6.Συγκρότηση διαδημοτικής επιτροπής που θα τοποθετηθεί αλλά και θα διεκδικήσει να μην πραγματοποιηθεί κανένας πλειστηριασμός κατοικίας σε κανέναν άνεργο και επισφαλώς εργαζόμενο του Θριασίου.
7.Δωρεάν πρόσβαση ανέργων σε πολιτιστικές εκδηλώσεις του δήμου.
8.Συμπαράσταση του Δημάρχου και του Δημοτικού συμβουλίου στις διεκδικήσεις μας για δωρεάν πρόσβαση των ανέργων και επισφαλώς εργαζομένων του Θριασίου στα ΜΜΜ καθώς και των ανασφάλιστων ανέργων στις δομές υγείας.
Καλούμε τις τοπικές αρχές του Θριασίου Πεδίου να στηρίξουν τα δίκαια αιτήματά μας και να σταθούν αρωγοί στον αγώνα μας κατά της ανεργίας. Όλοι μαζί μπορούμε να βάλουμε φρένο στις καταστροφικές πολιτικές που ισοπεδώνουν τις ζωές μας. Όλοι μαζί μπορούμε να παλέψουμε για ένα καλύτερο μέλλον.
Επιτροπή Ανέργων-Επισφαλώς Εργαζομένων Θριασίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου