Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

Πρόκληση ΤΑΙΠΕΔ: «Οι αποδοχές του προέδρου θα έπρεπε να είναι τουλάχιστον διπλάσιες»


“ Φαίνεται πως στο ΤΑΙΠΕΔ, έχουν χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα και αγνοούν παντελώς ή τουλάχιστον κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν ποια είναι η κατάσταση που επικρατεί στην αγορά εργασίας είτε πρόκειται για τον δημόσιο είτε για τον ιδιωτικό τομέα.  ”

Σε προκλητική ανακοίνωσή του το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου κάνει λόγο για «ασύστολα επαναλαμβανόμενες δηλώσεις ακραίου και ανεύθυνου λαϊκισμού», σχετικά με την αμοιβή του προέδρου του Οργανισμού, Στέλιου Σταυρίδη.
Η ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ, αναφέρει ότι οι συνολικές μηνιαίες καθαρές του κ. Σταυρίδη ανέρχονται στα 2.940 ευρώ (35.280 ευρώ ετησίως) αν και όπως δηλώνει το Ταμείο «σύμφωνα με τον ιδρυτικό νόμο, αλλά και το καταστατικό του ΤΑΙΠΕΔ, θα έπρεπε να είναι διπλάσιες». Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι το ΤΑΙΠΕΔ δεν επιβαρύνεται καθόλου με ασφαλιστικές εισφορές για τον πρόεδρό του.
Φαίνεται πως στο ΤΑΙΠΕΔ, έχουν χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα και αγνοούν παντελώς ή τουλάχιστον κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν ποια είναι η κατάσταση που επικρατεί στην αγορά εργασίας είτε πρόκειται για τον δημόσιο είτε για τον ιδιωτικό τομέα.
Ακόμα και οι μηνιαίες αποδοχές του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ, Στέλιου Σταυρίδη, είναι για πολλούς Έλληνες το άθροισμα του ετήσιου εισόδηματός τους. Το γεγονός δε ότι το Ταμείο έχει αναλάβει εργολαβικά το fast track ξεπούλημα της περιουσίας του ελληνικού λαού είναι κάτι που θεωρείται απολύτως φυσιολογικό και περνά απαρατήρητο για τα στελέχη του Οργανισμού.

http://www.periodista.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου