Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Ο Σαμαράς ομολογεί ότι ακολουθεί λάθος πολιτική

“ Εμπαίζει τον ελληνικό λαό ο πρωθυπουργός ”

Periodista 

Ο επικεφαλής της ξενόδουλου ακροδεξιού γκρουπούσκουλου που εξαθλιώνει τον ελληνικό λαό και ξεπουλά τη χώρα, ο ετοιμόρροπος πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, δηλώνει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία" ότι δικαιώθηκε για το γεγονός ότι παρελθόν υποστήριζε πως ήταν λάθος το πρώτο μνημόνιο.
Ο άνθρωπος που εφαρμόζει την πιο βάρβαρη πολιτική που έχει επιβληθεί ποτέ σε κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που ακολούθησε κατά γράμμα την μνημονιακή πολιτική, που έγινε ο πιο αφοσιωμένος εντολοδόχος της Γερμανίδας Καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ, που επί των ημερών του πέρασαν τα πιο σκληρά μέτρα με θύμα τον ελληνικό λαό, που θέλει να ξεπουλήσει την περιουσία του ελληνικού λαού, που χαρίζει τη δημόσια περιουσία σε κολλητούς, που διευκολύνει την εγκαθίδρυση καθεστώτος νεοαποικιακού χαρακτήρα στην Ελλάδα, υποστηρίζει σήμερα ότι το πρώτο μνημόνιο ήταν λάθος, όταν ο ίδιος εφαρμόζει πολιτική σκληρότερη από εκείνη του πρώτου μνημονίου.
Υποστηρίζει ότι "δικαιώθηκε" για την περίοδο που είχε αξιολογήσει ως λανθασμένη την μνημονιακή πολιτική, την οποία ο ίδιος ως πρωθυπουργός ακολούθησε με θρησκευτική ευλάβεια και με μεγαλύτερη ένταση. Με λίγα λόγια ο κ. Σαμαράς ομολογεί ότι ακολουθεί σήμερα μια λανθασμένη πολιτική, υποστηρίζοντας ταυτόχρονα ότι τα "λάθη διορθώνονται". Όμως οι ίδιοι οι αριθμοί τον διαψεύδουν. Το δημόσιο χρέος εκτινάχθηκε σε επίπεδα υψηλότερα από εκείνα στα οποία βρισκόταν η χώρα πριν προσφύγει στον μηχανισμό στήριξης. Ο Αντώνης Σαμαράς όχι μόνο δεν διορθώνει το λάθος, αλλά οδηγεί τη χώρα με μαθηματική ακρίβεια στον γκρεμό. Το λάθος είναι η κυβέρνησή του. 
Εκτός αυτού ο πρωθυπουργός διατυπώνει την εκτίμηση ότι έως το τέλος του 2013 θα έχει επιτευχθεί πρωτογενές πλεόνασμα, το 70% του οποίου θα ενισχύσει τους χαμηλοσυνταξιούχους. "Η δημιουργία πρωτογενούς πλεονάσματος αποτελεί «το πρώτο αποφασιστικό βήμα για να βγούμε από την ανάγκη συνεχών μνημονίων", διαμηνύει ο ετοιμόρροπος πρωθυπουργός, υποστηρίζοντας ότι «ακόμη και οι πιο σκληροί επικριτές της χώρας μας στο παρελθόν, δέχονται πλέον ότι οι θυσίες του λαού μας πιάνουν τόπο».
Με λίγα λόγια ο Αντώνης Σαμαράς επιμένει ότι στο "success story", το οποίο έγινε η αιτία να διασυρθεί και να γίνει περίγελος σε διεθνές επίπεδο, όχι μόνο ο ίδιος, αλλά και η χώρα. Τι άλλο λέει; Ότι έχει υπάρξει (άκουσον, άκουσον), ανάσχεση της ανεργίας, όταν οι σχετικοί δείκτες δείχνουν εκτίναξη σε τέτοια επίπεδα που είναι πρωτοφανή για κράτος - μέλος της ανεργίας.
Είναι προφανές ότι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, βλέποντας το πολιτικό του τέλος να πλησιάζει, αντιλαμβανόμενος ότι είναι ανεπιθύμητος για τον ελληνικό λαό, αισθανόμενος ότι δεν μπορεί πλέον να πείσει και κυρίως ότι έχει αποτύχει σε ότι αφορά στη στρατηγική του επιλογή να προσδέσει τη χώρα στο άρμα του Βερολίνου,  στην απέλπιδα προσπάθεια του να διασώσει το ανύπαρκτο πολιτικό του κύρος, επιδιώκει να υπενθυμίσει ότι κάποτε υπήρξε αντιμνημονιακός.
Πράγματι όταν στην κυβέρνηση βρισκόταν το ΠΑΣΟΚ και πρωθυπουργός ήταν ο Γιώργος Παπανδρέου, ο σημερινός πρωθυπουργός είχε υψώσει το αντιμνημονιακό λάβαρο, μέχρι να δεσμευτεί εγγράφως και με τρόπο εξευτελιστικό για πολιτικό άνδρα, ότι θα ακολουθήσει την επιβαλλόμενη πολιτική και ότι θα στηρίξει το καταστροφικό έργο της κυβέρνησης Παπαδήμου. Στη συνέχεια για ψηφοθηρικούς λόγους και ενώ ο μηχανισμός προπαγάνδας της ΝΔ σε συνεργασία με την ντόπια διαπλοκή και τα υπερεθνικά κέντρα πολιτικής και οικονομικής εξουσίας είχαν κατατρομοκρατήσει τον ελληνικό λαό, υποσχέθηκε επαναδιαπραγμάτευση και μόλις έγινε πρωθυπουργός έδωσε γη και ύδωρ στους δανειστές. Τώρα καταστρέφει τη χώρα και προσπαθεί παράλληλα να γαντζωθεί στην εξουσία για να ολοκληρώσει το καταστροφικό του έργο την στιγμή που οι σοβαρότεροι αναλυτές σε ολόκληρο τον κόσμο υποστηρίζουν ότι το πρόγραμμα "διάσωσης" δεν βγαίνει, αλλά και ότι το χρέος "δεν είναι βιώσιμο".
Ότι και να πει, όσο και να προσπαθήσει να εξευμενίσει την ελληνική κοινωνία ο Αντώνης Σαμαράς, ο ελληνικός λαός δεν ξεχνά και στις επόμενες εκλογές θα τον στείλει εκεί που του αξίζει: Στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Και τον ίδιο και την παρέα του. 

 http://www.periodista.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου