Κυριακή 11 Αυγούστου 2013

Δήμαρχος Αχαρνών: Αναμενόμενος ο ξεσηκωμός των μεταναστών

«Οι συνθήκες κράτησης στο Κέντρο είναι άθλιες και ο ξεσηκωμός των μεταναστών ήταν κάτι που το περιμέναμε», δήλωσε ο δήμαρχος Αχαρνών Σωτήρης Ντούρος, αναφερόμενος στα επεισόδια και την αστυνομική επιχείρηση στο κέντρο κράτησης μεταναστών στην Αμυγδαλέζα το βράδυ του Σαββάτου.
Ο κ. Ντούρος σημείωσε ακόμη ότι την προηγούμενη Τετάρτη συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για να του εκφράσει την ανησυχία του, δεδομένου ότι, όπως είπε, 1.650 άνθρωποι «στοιβαγμένοι» στον ίδιο χώρο «είναι πάρα πολλοί και δεν μπορούν να ζήσουν σε κοντέινερ, που το καλοκαίρι η θερμοκρασία φτάνει τους 50 βαθμούς Κελσίου».
«Η ζωή των μεταναστών χωρίς χαρτιά καταπατάται διαρκώς στο Κέντρο και η ανακοίνωση της παράτασης κράτησής τους, σε συνδυασμό με τις συνθήκες διαβίωσης ξεχείλισε το ποτήρι» τόνισε ο δήμαρχος στο AMΠΕ.
Στις άθλιες συνθήκες υπό τις οποίες κρατούνται οι μετανάστες στην Αμυγδαλέζα αναφέρθηκε, εχθές, και ο επικεφαλής της Κίνησης «Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Ρατσιστική Απειλή», Πέτρος Κωνσταντίνου. Όπως κατήγγειλε, πριν από πέντε μέρες οι μετανάστες, κρατούμενοι στο Κέντρο, έθεσαν σε λειτουργία το κλιματιστικό χωρίς τη συγκατάθεση των αστυνομικών φρουρών, οι οποίοι έκοψαν την ηλεκτροδότηση σε όλη την εγκατάσταση.

 http://tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου