Πέμπτη 15 Αυγούστου 2013

ΠΟΣΠΕΡΤ και Δημοσιογράφοι της ΕΡΤ: Όργιο αναξιοκρατίας στη λίστα των 577 ονομάτων

Η ΠΟΣΠΕΡΤ και οι Δημοσιογράφοι της ΕΡΤ καταγγέλλουν το νέο όργιο αδιαφάνειας και αναξοκρατίας στον κατάλογο των 577 ονομάτων που ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών για τις προσλήψεις στη νέα κρατική ραδιοτηλεόραση. 
Οι δύο συλλογικότητες κάνουν λόγο για εικονολήπτη που έχει «εμπλοκή με τη δικαιοσύνη», για συνεργάτη του Σίμου Κεδίκογλου που επελέγη για το πολιτικό ρεπορτάζ, για μουσική παραγωγό που κατετάγη πρώτη στους εικονολήπτες, μηχανικού αυτοκινήτου που επελέγη για τη θέση εναερίτη συντηρητή ιστών και την πρόσληψη του διευθυντή του μουσείου-αρχείου της ΕΡΤ ως ελεύθερου ρεπόρτερ!
Η ανακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ και των Δημσιγράφων της ΕΡΤ έχει ως εξής: 
Άλλο ένα δείγμα για το πώς θεωρεί τη  διαφάνεια και την αξιοκρατία έδωσε η κυβέρνηση και ο κ. Καψής με την ανακοίνωση των  577 «επιτυχόντων» της πρώτης πρόσκλησης ενδιαφέροντος για τη στελέχωση του μορφώματος της Δ.Τ.
Στη λίστα αυτή καταγράφονται κραυγαλέες περιπτώσεις αναξιοκρατίας και παραβίασης ακόμα και των κριτηρίων της ίδιας της προκήρυξης.
Παράδειγμα πρώτο. Τρεις οικονομικοί συντάκτες, ισάριθμοι παρουσιαστές και αρκετοί ρεπόρτερ εργάζονται ήδη σε άλλο μέσο.
Παράδειγμα δεύτερο. Συνεργάτης του υπουργού, Σίμου Κεδίκογλου επιλέχθηκε «αξιοκρατικά» για το πολιτικό ρεπορτάζ.
Παράδειγμα τρίτο. Εργαζόμενοι της ΕΡΤ παρά την πριμοδότηση των 200 μορίων βρίσκονται χαμηλότερα στην κατάταξη από «εκλεκτούς» χωρίς τυπικά προσόντα και κοινωνικά κριτήρια.
Παράδειγμα τέταρτο. Μουσική παραγωγός εμφανίζεται πρώτη στην κατάταξη των εικονοληπτών.
Παράδειγμα πέμπτο. Μηχανικός αυτοκινήτων, 55 ετών, επιλέχθηκε  για τη θέση εναερίτη συντηρητή ιστών.
Επίσης υπάρχουν περιπτώσεις ανθρώπων που έχουν εμπλοκή με τη δικαιοσύνη.
Όσο για την πολιτική συμφωνία για τη στελέχωση του μεταβατικού φορέα ραδιοτηλεόρασης με 2000 εργαζόμενους της ΕΡΤ, πήγε και αυτή περίπατο μιας και αρχικά ο κ. Καψής την κούρεψε κατά 20% και στην λίστα πλέον των 577, οι δημοσιογράφοι που έχουν επιλεγεί για τη Δ.Τ είναι πάνω από 30% εκτός ΕΡΤ.
Ο κ. Καψής χαρακτήρισε αυτό το προφανές «μαγείρεμα» «λάθη που θα διορθωθούν» και μετά τη δημόσια κριτική έκανε λόγο για δυνατότητα ενστάσεων που δεν προβλεπόταν αρχικά. Προσπαθεί με αυτό τον τρόπο να δημιουργήσει φρούδες ελπίδες σε όσους δεν έχουν ακόμα πειστεί για τις πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης σε ότι αφορά το χαρακτήρα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.
Αυτό που προσφέρει μια δίμηνη σύμβαση είναι μια ευκαιρία…επισφαλούς εργασίας σε έναν  ανυπόστατο φορέα. Πολλοί συνάδελφοι οδηγήθηκαν προς αυτή την κατεύθυνση ύστερα και από τις αμφιλεγόμενες προτροπές διάφορων δικηγόρων και όχι μόνο.
Η κυβέρνηση προσπαθεί να ζωγραφίσει το μέλλον με τα καλύτερα χρώματα. Η ίδια κυβέρνηση που προσπάθησε να σβήσει το παρελθόν και μαύρισε το παρόν.
Υπολογίζουν πολύ στη συναίνεση των εργαζομένων της ΕΡΤ. Έχουν μεγάλη ανάγκη για συνενόχους. Για ανθρώπους πρόθυμους να νομιμοποιήσουν το «μαύρο». Για κομιστές της προπαγάνδας τους.
Όποιος έτυχε να παρακολουθήσει το πρόγραμμα ΕΡΤ ή να ακούσει αυτό της ΕΡΑ, ιδίως το τελευταίο διάστημα, καταλαβαίνει αμέσως τι δουλειά γίνεται εδώ. Εδώ που χτυπάει η καρδιά της πραγματικής Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης.
Έκτακτα δελτία για φωτιές και σεισμούς, μαραθώνια κάλυψη επίσκεψης Σαμαρά  σε  Ομπάμα.  Είμαστε το μοναδικό κανάλι που συνεχίζει να έχει ενημερωτική ζώνη τα Σαββατοκύριακα. Ένα από τα λίγα ραδιόφωνα που συνεχίζει να έχει, εν μέσω θέρους, 24ωρο ζωντανό πρόγραμμα. Και αυτά παρά τις άπειρες δυσκολίες που έχουμε καθημερινά να αντιμετωπίσουμε.
Αυτή είναι η ΕΡΤ που πρέπει να στηριχτεί. Αυτή είναι η πραγματική Δημόσια Ραδιοτηλεόραση. Η ΕΡΤ που έχει αγκαλιάσει ολόκληρη η κοινωνία. Η ΕΡΤ των 10 εκατομμυρίων μοναδικών τηλεθεάσεων και 1,7 εκατομμυρίων μοναδικών ακροάσων μέσω ίντερνετ σε 63 ημέρες. Αυτή η ΕΡΤ θα πρέπει να είναι η ΕΡΤ όλων.
Καλούμε τους συναδέλφους που υπέβαλαν αίτηση για το μόρφωμα της Δ.Τ να ενωθούμε και πάλι όλοι μαζί. Να μη βρεθούμε απέναντι αλλά δίπλα, δίπλα, για να συνεχίσουμε να παράγουμε καθημερινό ενημερωτικό πρόγραμμα.
Να σκεφτούν διπλά τι σημαίνει αυτή η υπογραφή για το μέλλον το δικό τους, της ΕΡΤ και των υπολοίπων εργαζομένων.
Εφιστούμε επίσης την προσοχή σε όσους έχουν επιλέξει να στελεχώσουν την Δ.Τ να είναι πολύ προσεκτικοί με τη σύμβαση που θα κληθούν να υπογράψουν και τους ενημερώνουμε ότι είναι παράνομο να εργαστούν χωρίς να έχουν συνάψει κάποια σχέση εργασίας.
Πηγή: avgi.gr
via left.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου