Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Επιστράτευση των καθηγητών «εδώ και τώρα», αποφάσισε η κυβέρνηση

Η κυβέρνηση δεν θα περιμένει την απόφαση από τις τοπικές ΕΛΜΕ αναφορικά με την πρόταση της ΟΛΜΕ για απεργία πάνω στις εξετάσεις, αλλά θα θα προχωρήσει σήμερα στην επιστράτευση των καθηγητών, αμέσως μόλις επιδοθεί η απόφαση της ΟΛΜΕ στο υπουργείο Παιδείας.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Αντώνης Σαμαράς έχει αποφασίσει η κυβέρνηση να επιστρατεύσει τους καθηγητές μόλις επιδοθεί στο υπουργείο Παιδείας η απόφαση της ΟΛΜΕ για απεργία τις ημέρες των πανελλαδικών εξετάσεων.
Η κυβέρνηση δρομολογεί από τη Δευτέρα τη δημοσίευση των αποφάσεων για την επιστράτευση των εκπαιδευτικών, ώστε να προχωρήσει η εκτύπωση των φύλλων πορείας.
Για άλλη μια φορά η κυβέρνηση χρησιμοποιεί το μέτρο της επίταξης, χωρίς δεύτερη σκέψη, καταργώντας ουσιαστικά το δικαίωμα στην απεργία. Η επίθεση εναντίον των καθηγητών για «αδικαιολόγητη αναστάτωσησε εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες», σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας, στοχεύει στην επιβολή της ιδέας των «κακών» καθηγητών, οι οποίοι θέλουν να βλάψουν το μέλλον των παιδιών του τόπου.
«Καλούμε την κυβέρνηση να αναλάβει έστω και τώρα τις ευθύνες της και να πάρει πίσω την απόφασή της», δήλωσε νωρίτερα ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ. Ο κλάδος των καθηγητών δεν επιθυμεί μια απεργία μέσα στις πανελλαδικές εξετάσεις, κάτι που έχει δεκαετίες να συμβεί, αλλά οι καθηγητές αναγκάζονται τελικά να απεργήσουν από την «ολομέτωπη επίθεση που δέχονται από την κυβέρνηση», τόνισε.
«Αν επιστρατεύσουν κι εμάς δεν θα υπάρχει κανείς που να μην τον έχουν επιστρατεύσει» συμπλήρωσε ο κ. Παπαχρήστος. Και κατέληξε λέγοντας ότι η κυβέρνηση επιστρατεύει όποιον διεκδικεί τα δικαιώματά του.
Ο υπουργός Παιδείας, Κ. Αρβανιτόπουλος μετέβη νωρίτερα στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ είχε και τηλεφωνική συνομιλία με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Στις δηλώσεις του ανέφερε χαρακτηριστικά πως «η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΛΜΕ για απεργία εν μέσω Πανελλαδικών Εξετάσεων δημιουργεί έντονη αναταραχή στην κοινωνική και οικονομική ζωή του τόπου, αδικαιολόγητη αναστάτωση σε εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες και θέτει σε ομηρία μαθητές και εκπαιδευτικούς.
Η κυβέρνηση οφείλει να διασφαλίζει το δημόσιο συμφέρον, δηλαδή στην προκειμένη περίπτωση, την ομαλή και απρόσκοπτη διεξαγωγή των Πανελλαδικών Εξετάσεων.
Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση είναι αποφασισμένοι να διασφαλίσουν τη γαλήνη και την ηρεμία γονιών και μαθητών.Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις θα γίνουν ομαλά και στην ώρα τους.Δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παίξει με τον κόπο και την αγωνία των νέων ανθρώπων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου