Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Προκλήσεις της Χρυσής Αυγής από τα Τρίκαλα έως τη... Νέα Υόρκη

Αμείωτες συνεχίζονται οι προκλήσεις των Χρυσαυγιτών. Επεισόδιο προκάλεσαν πέντε νεαρά άτομα, φερόμενα ως μέλη της Χρυσής Αυγής, κατά την προβολή του ντοκιμαντέρ «Ταξισυνειδησία» στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης, στην Αστόρια. Στο μεταξύ, στα Τρίκαλα, Χρυσαυγίτες καταφέρθηκαν με χυδαίες εκφράσεις κατά της αριστεράς και του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.
 Στο βίντεο ακούγονται τα συνθήματα των Χρυσαυγιτών οι οποίοι πραγματοποίησαν πορεία στον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης, την οδό Ασκληπιού. Ρατσιστικά και αντικομμουνιστικά ήταν τα πρώτα συνθήματα που ακούστηκαν ενώ στη συνέχεια με επικεφαλής τον βουλευτή Μαγνησίας Παναγιώτη Ηλιόπουλο, οι Χρυσαυγίτες επιτέθηκαν κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του προέδρου του Αλέξη Τσίπρα. Επιπλέον ακούγεται χαρακτηριστικά μια φωνή να βρίζει χυδαία κάποιον περαστικό.
 http://youtu.be/m0nMdi831LM

 Στο μεταξύ, επεισόδιο προκάλεσαν πέντε νεαρά άτομα, φερόμενα ως μέλη της Χρυσής Αυγής, κατά την προβολή του ντοκιμαντέρ «Ταξισυνειδησία» στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης, στην Αστόρια.
Αφού έγινε η προβολή και ακολούθησε συζήτηση με ερωτήσεις - τοποθετήσεις από θεατές στην κατάμεστη αίθουσα, πέντε νεαροί ομογενείς, που βρίσκονταν από την αρχή στην αίθουσα, επιχείρησαν με ντουντούκα να διακόψουν τη συζήτηση. Τότε, επενέβησαν αρκετοί από τους παριστάμενους και τους έβγαλαν εκτός αίθουσας. Κατά της διάρκεια της απομάκρυνσής τους, υπήρξαν χειροδικίες και διαπληκτισμοί.
Τα συγκεκριμένα άτομα έχουν εμφανιστεί και σε άλλους χώρους, κατά διαστήματα.
Η γενικότερη παρουσία χρυσαυγιτών στη Νέα Υόρκη έχει προκαλέσει αντιδράσεις από αμερικανούς πολιτικούς, ομογενειακούς φορείς, αριστερές οργανώσεις και από αμερικανοεβραϊκούς οργανισμούς, ενώ σχετικά δημοσιεύματα έχουν εμφανιστεί σε αμερικανικά ΜΜΕ, όπως στους New York Times.
Την ίδια ώρα πάντως η Χρυσή Αυγή έρχεται αντιμέτωπη με τις σθεναρές αντιδράσεις των τοπικών κοινωνικών. Στα Τρίκαλα κόμματα, φορείς και οργανώσεις πραγματοποίησαν το απόγευμα της Κυριακής στα Τρίκαλα αντιφασιστική συγκέντρωση.
Με ηχητικά μηνύματα γινόταν παραλληλισμός της Χρυσής Αυγής και του Εθνοσοσιαλιστικού κόμματος της Γερμανίας με την κατάληξη πως «και οι Γερμανοί όταν ψήφιζαν αυτό το κόμμα δεν μπορούσαν να πιστέψουν τα δεινά που θα έβρισκαν τους ίδιους και όλο τον κόσμο αργότερα».
Υπήρξαν ομιλίες και αναφορές στη δράση της Χρυσής Αυγής το τελευταίο χρονικό διάστημα. Ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης η οποία κατέληξε στη κεντρική πλατεία με εναπόθεση πλακάτ που έγραφε «καμία ανοχή στη συμμορία της Χρυσής Αυγής» στο άγαλμα του Στρατηγού Σαράφη.
Υπενθυμίζεται ότι συγκέντρωση κατά της Χρυσής Αυγής πραγματοποιήθηκε στην αγορά των Χανίων αποτρέποντας ακόμα ρατσιστική φιέστα «τρόφιμα μόνο για Έλληνες».

 http://youtu.be/X2XPEo1I_RU

 Αντίστοιχη φιέστα ετοιμάζουν οι Χρυσαυγίτες και στην Πέλλα, με την Τομεακή Οργάνωση του ΚΚΕ να αντιδρά έντονα, ξεκαθαρίζοντας με ανακοίνωσή της ότι οι «απόγονοι του Χίτλερ είναι ανεπιθύμητοι».
 http://tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου