Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Σε πολιορκία η ΕΚΤ από το Blockupy

Περίπου 2.500 διαδηλωτές του κινήματος Blockupy αψήφησαν τη βροχή και κατέβηκαν στους δρόμους της Φρανκφούρτης. Πολιόρκησαν το κτίριο της ΕΚΤ και απέκλεισαν δρόμους όπου βρίσκονται οικονομικά κέντρα όπως τα γραφεία της Deutsche Bank.

Χιλιάδες διαδηλωτές του κινήματος Blockupy πολιόρκησαν το κτίριο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και άλλα σημεία στη Φρανκφούρτη διαμαρτυρόμενοι για τον τρόπο διαχείρισης της κρίσης στην ευρωζώνη και τη λιτότητα. Με πανό όπως «η ανθρωπότητα υπεράνω των κερδών» οι διαδηλωτές αψήφησαν τη βροχή και απέκλεισαν βασικούς δρόμους στη Φρανκφούρτη εκ των οποίων και εκείνο όπου βρίσκονται τα γραφεία της Deutsche Bank.
Οι δράσεις εναντίον των εμπορικών τραπεζών θα στοχεύουν τις «κερδοσκοπικές τους πρακτικές», όπως αναφέρουν οι διοργανωτές. H αστυνομία μιλά για συνολικά περίπου 2.500 διαδηλωτές σε διάφορα σημεία της πόλης, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων έχει συγκεντρωθεί στα οδοφράγματα που είχαν στηθεί προληπτικά γύρω από την ΕΚΤ. Οι ίδιοι οι διοργανωτές μιλούν για πάνω από 3.000 συμμετέχοντες.
Η αστυνομία είχε φροντίσει να αποκλείσει από την Πέμπτη τις κεντρικές περιοχές και επιτηρεί την κατάσταση ακόμη και με ελικόπτερα. Τις πρώτες ώρες των διαμαρτυριών δεν είχαν σημειωθεί συγκρούσεις: «Εκτός από μεμονωμένες δράσεις, τα πράγματα κυλούν μέχρι στιγμής ειρηνικά» δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου