Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Τσίπρας σε Σαμαρά: Έλα σε debate να πούμε για το «Success Story»

Σκληρή κριτική στους δύο ελλάσσονες κυβερνητικούς εταίρους για το ζήτημα του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, διαμηνύοντας μεταξύ άλλων ότι ο αντιρατσιστικός νόμος μπορεί να γίνει πραγματικότητα  μόνο από μία αντιμνομονιακή αριστερή προοδευτική κυβέρνηση. Παράλληλα πέταξε το γάντι τον πρωθυπουργό για το λεγόμενο «Success Story» καλώντας τον μάλιστα σε προσωπική τηλεοπτική αναμέτρηση.


Σχολιάζοντας την απόφαση των κ.κ. Βενιζέλου και Κουβέλη να καταθέσουν ως κοινή πρόταση νόμου το νομοσχέδιο Ρουπακιώτη, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προέβλεψε ότι δεν πρόκειται να τεθεί σε ψηφοφορία, καθώς όπως τόνισε, αυτή είναι η τύχη των προτάσεων νόμων που έρχονται χωρίς τη στήριξη της κυβέρνησης.
 http://youtu.be/thVPRN-mYfA

<< Ξεθώριασαν οι κόκκινες γραμμές» τους, αλλά και οι «γραμμές της ευθιξίας», με τον κ. Σαμαρά ελεύθερο να κάνει ό,τι θέλει, παρατήρησε χαρακτηριστικά και διερωτήθηκε ποιό είναι το όριο των δυο μικρότερων κυβερνητικών εταίρων. «Πόσους άλλους διασυρμούς αντέχουν ώστε να μένουν γαντζωμένοι στον τελευταίο τροχό του άρματος της εξουσίας, να παριστάνουν τα δεκανίκα του κ. Σαμαρά» σημείωσε.
Ο κ. Τσίπρας δεσμεύθηκε ότι ο αντιρατσιστικός νόμος θα γίνει πραγματικότητα όταν ο ΣΥΡΙΖΑ αναλάβει τη διακυβέρνηση του τόπου, ενώ όπως ανακοίνωσε, τη Δευτέρα το κόμμα θα καταθέσει το σχέδιο του αντιρατσιστικού νόμου, το οποίο, όπως υπογράμμισε, «θα γίνει νόμος όχι σε αυτή τη Βουλή γιατί δεν έχουμε αυταπάτες, αλλά με τη στήριξη που θα μας δώσει λαός για κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας με προοδευτικό προσανατολισμό»
 http://youtu.be/lcikG8hWVvM
Με αφορμή το πρόσφατο επεισόδιο στην Ολομέλεια της Βουλής,  με πρωταγωνιστές του βουλευτές της Χρυσής Αυγής, ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για τραμπούκικη συμπεριφορά που προσβάλλει το κοινοβούλιο, χαιρετίζοντας ταυτόχρονα τη στάση που τήρησαν οι υπόλοιποι βουλευτές, συμπεριλαμβανομένων αυτών της Νέας Δημοκρατίας. Εξέφρασε όμως την απογοήτευσή του για την ανακοίνωση που εξέδωσε «με τρίωρη καθυστέρηση» - όπως επεσήμανε -  για το επεισόδιο η Ν.Δ., στην οποία «κρατούσε ίσες αποστάσεις».
 http://youtu.be/Y67kGqZcFVs
«Δεν πρόκειται για τυχαία αλλά για συνειδητή επιλογή, για αθλιότητα», σημείωσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ και κατήγγειλε ότι στο επιτελείο της Λ. Συγγρού «επιδιώκουν να νομιμοποιήσουν την παραβατικότητα και τον τσαμπουκά της Χρυσής Αυγής». «Τι είδους συνειρμούς ξυπνάτε στον ελληνικό λαό κ. Πρωθυπουργέ όταν εξισώνετε τέτοιου είδες πρακτικές με τον αγώνα της αριστερής παράταξης για δικαιοσύνη και δημοκρατία και όταν βάζετε στο ΤΑΙΠΕΔ το σκοπευτήριο της Καισαριανής» διερωτήθηκε μεταξύ άλλων ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης
 http://youtu.be/t9FZArmfCnU

 Zήτησε debate

Μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας πέταξε το γάντι στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, καλώντας τον σε προσωπική τηλεοπτική αναμέτρηση, με όποιους όρους και όποιους δημοσιογράφους εκείνος θέλει, προκειμένου να εξηγήσει το λεγόμενο «success story», για το οποίο μιλά η κυβέρνηση και βεβαίως να συζητήσουν για την κοινωνική κατάσταση, που έχει προκαλέσει η μνημονιακή πολιτική.
Απευθύνθηκε με ένταση στον πρωθυπουργό, τον οποίο κατηγόρησε ότι κρύβεται και δεν εμφανίζεται ούτε καν στη Βουλή και ότι επιχειρεί να υπερασπιστεί με επικοινωνιακά τρικ, μία εικονική πραγματικότητα.

«Εάν θεωρεί ότι με την πολιτική του η Ελλάδα πετυχαίνει, ας έλθει να το συζητήσουμε και να μας πει τι έγινε ένα χρόνο μετά τις εκλογές. Τον καλώ να μας εξηγήσει το «success story», αλλά και να ακούσει για τα λουκέτα, την ανεργία και τις επιπτώσεις του μνημονίου, που εφαρμόζει» είπε ο κ. Τσίπρας, απορρίπτοντας κατηγορηματικά τον κυβερνητικό ισχυρισμό ότι τα μνημόνια πετυχαίνουν.

«Είναι σαν αυτό που έλεγαν παλιά, η εγχείρηση πέτυχε, ο ασθενής πέθανε» επισήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι οι πολίτες δεν ζουν στη γυάλα και βλέπουν ότι δεν υπάρχει κανένα «success story», αλλά «virtual reality», με ανεργία, λουκέτα, κατεδάφιση του κοινωνικού κράτους και ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.

 http://tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου