Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Ο Σαμαράς «τρώει» τον 13ο και 14ο μισθό

Του Τζώρτζη Ρούσσου 

Δρομολογείται η κατάργηση τους και στον ιδιωτικό τομέα, καταγγέλλει η ΓΣΕΕ Ο νέος γύρος των οριζόντιων περικοπών στους μισθούς του ιδιωτικού τομέα περιλαμβάνει, σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ, την κατάργηση του 13ου και του 14ου μισθού!!!
Μάλιστα το νέο «ξήλωμα του πουλόβερ» της αγοραστικής δύναμης έχει ως λαγό, σύμφωνα πάντα με τους συνδικαλιστές, τον αδελφό του πρωθυπουργού Αλέξανδρο Σαμαρά, ο οποίος δεν δίστασε μαζί με τη μονομερή ανακοίνωση μείωσης 20% στη μισθοδοσία να περικόψει το δώρο Χριστουγέννων και Πάσχα, αλλά και το επίδομα αδείας στους εκπαιδευτικούς που απασχολούνται στο Κολλέγιο Αθηνών. 

Με επιστολή που απέστειλε στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς η διοίκηση του Κολλεγίου ενημερώνει ότι προχωρεί από την 1η Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους σε μονομερή μείωση των αποδοχών των εκπαιδευτικών κατά 20% για όσους έχουν ετήσιο μισθό πάνω από 14.000 μικτά τον χρόνο, που σημαίνει μισθό από 1.000 ευρώ και πάνω! Πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (ΕΕΙ) και κατά συνέπεια και του Κολλεγίου Αθηνών είναι ο αδελφός του πρωθυπουργού Αλέξανδρος Σαμαράς.
Μάλιστα, όπως καταγγέλλουν οι εκπαιδευτικοί-μέλη της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας, το Κολλέγιο προχωρά σε μειώσεις μισθών όταν την τελευταία εξαετία έχει αυξήσει τα δίδακτρά του κατά περίπου 30% και δεν έχει υποστεί καμία μείωση του αριθμού των μαθητών που φοιτούν σ’ αυτό. Από την πλευρά της, η διοίκηση του Κολλεγίου επικαλείται την κατά 7,5% μείωση των διδάκτρων, την αύξηση του ποσού για τις υποτροφίες, καθώς και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν κάποιοι γονείς στην πληρωμή των διδάκτρων, ώστε να δικαιολογήσει την πρωτοφανή ενέργεια μονομερούς μείωσης των μισθών αλλά και περικοπής του 13ου και 14ου μισθού!
Εντύπωση προκαλεί ο τρόπος που επέλεξε η διοίκηση του Κολλεγίου για να προχωρήσει στις μειώσεις, αφού ουσιαστικά μόνη της διαβουλεύτηκε, μόνη της αποφάσισε και ουσιαστικά ανακοίνωσε σε γονείς, εκπαιδευτικούς που απασχολεί αλλά και συνδικαλιστές τις αποφάσεις της! Η στάση αυτή, αλλά κυρίως η στενή σύνδεση της διοίκησης με τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά, ήγειρε μεγάλες αντιδράσεις από τα συνδικάτα. Ηδη το προεδρείο του Ελληνοαμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (ΕΕΙ) και κατά συνέπεια και του Κολλεγίου Αθηνών δεν έχει να αντιμετωπίσει μόνο την οικεία συνδικαλιστική οργάνωση (ΟΙΕΛΕ) αλλά και τη ΓΣΕΕ. 
Λαγός;
Ευθέως λοιπόν η διοίκηση της Εργατικής Συνομοσπονδίας κάνει λόγο για απόφαση με πολιτικό χαρακτήρα. Οι συνδικαλιστές συνδέουν ευθέως τη διοίκηση του Κολλεγίου υπό τον Αλέξανδρο Σαμαρά με το Μέγαρο Μαξίμου και εκφράζουν το συμπέρασμα ότι «η στόχευση της κατάργησης του 13ου και 14ου μισθού δεν είναι άλλη από την επέκταση της κατάργησης των δώρων και του επιδόματος αδείας στον ιδιωτικό τομέα».

ΠΗΓΗ: Εφημερίδα των Συντακτών via http://www.periodista.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου