Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Εκβιασμοί και «τάγματα εφόδου» σε μαγαζιά μεταναστών

Κύκλωμα αστυνομικών που εκβιάζει μετανάστες καταστηματάρχες, την ώρα που «τάγματα εφόδου» Χρυσαυγιτών τους τρομοκρατούν με δολοφονικές και εμπρηστικές επιθέσεις, καταγγέλλει η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή. Όπως επισημαίνει, οι μετανάστες καταστηματάρχες του κέντρου της Αθήνας «βρίσκονται στο στόχαστρο των αστυνομικών και των νεοναζί».
Η ΚΕΕΡΦΑ αναφέρεται μεταξύ άλλων στο περιστατικό της εμπρηστικής επίθεσης στο μπαρ ενός μετανάστη στην οδό Λεμεσού 14 στην Πλατεία Αμερικής. Δύο εκ των δραστών συνελήφθησαν από τις αρχές και σε μια ακόμη περίπτωση αποδεικνύεται η σχέση τους με τη Χρυσή Αυγή.
Ο ένας μάλιστα φέρεται να ομολόγησε τη συμμετοχή του σε «ομάδες εφόδου» υπό την κάλυψη του νεοναζιστικού κόμματος και εξήγησε τον τρόπο με τον οποίο συγκροτούνται τα τάγματα εφόδου. «Ο εμπρησμός του καταστήματος στη Λεμεσού 14 στη Πλατεία Αμερικής εντάσσεται σε σειρά επιθέσεων του τάγματος εφόδου που συγκρότησαν από πέρυσι χρυσαυγίτες και περιπολούν συστηματικά απειλώντας, εκβιάζοντας και σπάζοντας μαγαζιά», τονίζει η ΚΕΕΡΦΑ.

Η ΚΕΕΡΦΑ καταγγέλλει αξιωματικό της Αστυνομίας για σκευωρία

Της Νικολέττας Ρούσου
Σε υποδιοικητή του αστυνομικού τμήματος του Ρέντη απαγγέλθηκαν κατηγορίες για εκβιασμό και αρπαγή χρημάτων σε βάρος του καταστηματάρχη Ιμτιάζ Τζάφαρι. Η δίκη του υποδιοικητή αναμένεται να γίνει την Τετάρτη 22 Μαΐου. Η ΚΕΕΡΦΑ καταγγέλει πως ο υποδιοικητής έστησε σκευωρία σε βάρος του επιχειρηματία Ιμτιάζ Τζάφαρι «φυτεύοντας ναρκωτικά».
Σύμφωνα με τις καταγγελίες του κ. Τζάφαρι, ο οποίος έχει μηνύσει τον υποδιοικητή, στήθηκε μια ολόκληρη σκευωρία σε βάρος του ίδιου και του αδερφού του, με στόχο να τους ενοχοποιήσει για κατοχή ναρκωτικών. Ο καταστηματάρχης καταγγέλλει ότι πριν τρεις μήνες αστυνομικοί επιχείρησαν την αρπαγή χιλιάδων ευρώ από τον ίδιο, ενώ στη συνέχεια προχώρησαν σε εκβιασμούς και τηλεφωνικές απειλές, προκειμένου να αποσιωπήσει το γεγονός.
Την προηγούμενη εβδομάδα, όπως υπογραμμίζει ο κ. Τζάφαρι, κάποιος άγνωστος προσήλθε στο κατάστημα, για να αγοράσει έναν ανεμιστήρα. Ωστόσο την επόμενη μέρα εμφανίσθηκε ξανά, ζητώντας έναν άλλον ανεμιστήρα, καθώς δεν ήταν ευχαριστημένος από την απόδοση του. Λίγες ώρες μετά την ανταλλαγή, κλιμάκιο της αστυνομίας εισέβαλε στο κατάστημα για να προβεί σε έρευνα εντοπισμού ναρκωτικών (βίντεο).


Σύμφωνα με την καταγγελία τα ναρκωτικά είχε «φυτέψει» στη βάση του ανεμιστήρα το άτομο που τον είχε αγοράσει και στη συνέχεια τον αντάλλαξε με τον «ισχυρισμό ότι ήθελε ένα μεγαλύτερο». Όπως καταγγέλλεται μετά από εξονυχιστικό έλεγχο, οι αστυνομικοί εντόπισαν τις ναρκωτικές ουσίες στην βάση του εν λόγω ανεμιστήρα, αποσυνδέοντας παράλληλα όλο το σύστημα καμερών ασφαλείας του καταστήματος.
Σύμφωνα με την ΚΕΕΡΦΑ, «κάμερες Ασφαλείας από άλλο κατάστημα κατέγραψαν τις κινήσεις του ατόμου που φύτεψε τα ναρκωτικά». Επιπλέον, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Κίνησης, δεν συνετάχθη κανένα κατασχετήριο, ενώ αφαίρεσαν ποσό χρημάτων που ανέρχεται σε πάνω από 6.000 ευρώ, καθώς και τηλεκάρτες και άλλα έγγραφα. Εντούτοις σε κατασχετήριο που συνέταξαν αργότερα καταγράφηκε ποσό 2.800 ευρώ, ενώ τα διαβατήρια που πήραν, επεστράφησαν μέσω άλλης οδού.
Αρκετές παρόμοιες υποθέσεις έχουν ξεσπάσει τον τελευταίο καιρό, με την ΚΕΕΡΦΑ να αναφέρει ενδεικτικά αυτή του αστυνομικού ο οποίος αφού κατηγορήθηκε ότι εκβίαζε καταστηματάρχη από το Μπαγκλαντές (πιάστηκε μέσα στο μαγαζί), αθωώθηκε από το δικαστήριο. Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες έχει ασκηθεί έφεση για την υπόθεση με απόφαση εισαγγελέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου