Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Η Χρυσή Αυγή διασύρει την Ελλάδα διεθνώς

Η στάση που τηρεί η Χρυσή Αυγή δίνει "ευκαιρία για την κατασυκοφάντηση της Ελλάδας σε διεθνές επίπεδο" αναφέρει το State Department στην έκθεσή του για τις θρησκευτικές ελευθερίες.
Μεταξύ άλλων στην έκθεση του αμερικανικού State Department, αποσπάσματα της οποίας δημοσιοποίησε το τηλεοπτικό κανάλι Mega, γίνεται λόγος για ενέργειες εναντίον μουσουλμάνων στη Θράκη και μεταναστών σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, ενώ σημειώνεται ότι η Χρυσή Αυγή διακρίνεται και για αντισημιτική δράση και στάση.
Παράλληλα, στην έκθεση επισημαίνεται ότι ο αντισημιτισμός έχει σημειώσει αύξηση μετά την είσοδο της Χρυσής Αυγής στη Βουλή, καθώς και ότι καταγράφονται επιθέσεις και μέσα από το εκφραστικό όργανο της φασιστικής οργάνωσης εναντίον του προέδρου του American Jewish Committee, την οργάνωση που προσκάλεσε τον πρωθυπουργό στην Ουάσινγκτον.
Οι συγγραφείς της έκθεσης χαρακτηρίζουν τη Χρυσή Αυγή ως «ανοικτά αντισημιτική και ξενοφοβική πολιτική παράταξη», που με τη στάση της δίνει ευκαιρία για κατασυκοφάντηση της Ελλάδας σε διεθνές επίπεδο. Επίσης σημειώνεται ότι ο αντισημιτισμός έχει σημειώσει αύξηση μετά την είσοδο της Χρυσής Αυγής στη Βουλή. Αυτό για το οποίο γίνεται λόγος στην έκθεση είναι οι επιθέσεις που συμβαίνουν στη χώρα μας σε μετανάστες και ιδιαίτερα όσους προέρχονται από μουσουλμανικές χώρες. Όπως επίσης και οι βανδαλισμοί σε εβραϊκά νεκροταφεία των Ιωαννίνων και της Δράμας και όπως επισημαίνεται η Αστυνομία ερεύνησε όλα τα περιστατικά, αλλά δεν μπόρεσε να ανακαλύψει τους δράστες.
Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται και στον πρόεδρο της Χρυσής Αυγής, Νίκο Μιχαλολιάκο, που όπως επισημαίνεται στην έκθεση «έχει αρνηθεί δημοσίως και επανειλημμένως το γεγονός ότι συνέβη το Ολοκαύτωμα, ενώ συχνά στο παρελθόν σε δημόσιες εκδηλώσεις χαιρετούσε ναζιστικά τους οπαδούς του». Στην έκθεση αναφέρεται ότι η ηγεσία της ελληνικής κυβέρνησης έχει καταδικάσει τις αντισημιτικές και ρατσιστικές επιθέσεις ωστόσο οι διεθνείς παρατηρητές έχουν ζητήσει περισσότερη δράση προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα συγκεκριμένα περιστατικά.
Επίσης, σύμφωνα με το περιεχόμενο της έκθεσης ο αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα και άλλοι αμερικανοί αξιωματούχοι φέρονται να συναντήθηκαν με έλληνες ομολόγους όπου και ζήτησαν από την ελληνική κυβέρνηση να μιλήσει με ισχυρό τρόπο εναντίον της Χρυσής Αυγής και των αντισημιτικών πράξεών της.

Με πληροφορίες από matrix24.gr και kutipandoras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου