Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Η «νύχτα» έχει τους δικούς της πολιτικούς νόμους‏. Του Πέτρου Κατσάκου

Τα «σκυλιά» που χρόνια τώρα ταΐζονταν από τα κεράσματα της χρυσής πιστωτικής, γρυλίζουν πεινασμένα απ τα μικρόφωνα. Αναζητούν τη νέα πελατεία. «Μιλάμε για τη φασιστική Χρυσή Αυγή και δεν μιλάμε για τον φασισμό του να σου παίρνουν με το έτσι θέλω τους κόπους μιας ολόκληρης ζωής! Αυτό τι είναι; Δεν είναι χούντα ή για την ακρίβεια μία καπιταλιστική χούντα; Ο κόσμος είναι τόσο αποπροσανατολισμένος και τόσο φοβισμένος που να θέλει να δώσει ευκαιρία στα άκρα» τραγουδά με την αισθαντική του φωνή ο Γιάννης Πλούταρχος.

Ο εν λόγω καψουρο-αοιδός, πριν από μερικά χρόνια, απέκτησε ένα υπερπολυτελές σκάφος μεγάλης αξίας, αλλά, επειδή δήλωσε πως θα το χρησιμοποιεί για εμπορική χρήση, γλίτωσε φόρους χιλιάδων ευρώ, μέχρι που η κομπίνα αυτή αποκαλύφθηκε από τις αρχές! Το ΣΔΟΕ μάλιστα τον Απρίλιο του 2012 φιλοδώρησε τον τροβαδούρο της παραλιακής με πρόστιμο 300.000 ευρώ για ΦΠΑ.
Χτυπημένος αλύπητα από την «καπιταλιστική χούντα», θύμα κι αυτός των συστημικών πολιτικών που τα έσπαζαν κάθε βράδυ στο μαγαζί του, κάπου άκουσε πως η Χρυσή Αυγή κάνει «πλάτες» στους εφοπλιστές και στους πλοιοκτήτες και είπε να γίνει το δικό τους «καλύτερο παιδί». Είναι η μόνη εξήγηση που μπορεί να δώσει κανείς στη νέα πολιτική τάση τής μέχρι πρότινος «απολιτίκ καψούρας» να ανακαλύπτει το δίκιο της φτωχολογιάς στα παιδιά με τις μαύρες μπλούζες και τους αγκυλωτούς σταυρούς. Απέτυχε η Δημοκρατία της πίστας, του πούρου, της σαμπάνιας και της λουλουδούς. Απέτυχε οικτρά η Δημοκρατία των «Καγιέν». Ας δοκιμάσουμε τώρα την εναλλακτική πρόταση των «μπράβων» και των «φουσκωτών» της νύχτας. Ας στρώσουμε με γαρίφαλα το δρόμο των πατριωτών με τα ρόπαλα. Κάποιοι τους το χρωστούν άλλωστε. Τσάμπα προστασία τους πουλούσαν τόσα χρόνια; Η «νύχτα» εξάλλου έχει δικούς της πολιτικούς και οικονομικούς  νόμους.

left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου