Κυριακή 26 Μαΐου 2013

ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ : εκμεταλλεύονται την ανάγκη για εργασία

Την άμεση ανάγκη των ανέργων για εύρεση εργασίας και ενός μεροκάματου που θα τους επιτρέψει να επιβιώσουν οι ίδιοι και οι οικογένειες τους, εκμεταλλεύεται η δημοτική αρχή Πειραιά.
Με την υπόσχεση προφανώς ότι θα τους προσλάβουν ή θα τους επαναπροσλάβουν με σχέση εργασίας ορισμένου χρόνου (2 - 8 μήνες) η δημοτική αρχή Πειραιά υποχρεώνει έμμεσα παλιούς ή "προσεχώς" (?) νέους συμβασιούχους να εργάζονται χωρίς μισθό και ασφάλιση, "διευκολύνοντας" έτσι την υπηρεσία της καθαριότητας που χωλαίνει κατά πολύ στην επάρκεια προσωπικού.
Η δημοτική αρχή "εξαργυρώνοντας" την εξαθλίωση που έχουμε υποστεί από τις μνημονιακές πολιτικές των νεοφιλελεύθερων κυβερνήσεων που και η ίδια υποστηρίζει, δημιουργεί συνθήκες κανιβαλισμού ανάμεσα στους υποψήφιους συμβασιούχους.
Οδηγοί χωρίς καμία σχέση εργασίας με τον Δήμο και κυρίως χωρίς καμία ασφάλιση, πραγματοποιούν δρομολόγια με τα οχήματα του δήμου εξυπηρετώντας την υπηρεσία με την προσδοκία ότι θα συμπεριληφθούν και θα έχουν "πλεονέκτημα" έναντι των υπολοίπων, όπως προφανώς τους υπόσχονται, στις επόμενες προσλήψεις ορισμένου χρόνου που έχει προκηρύξει ο Δήμος.
Αυτό το μοντέλο εργασίας και ανάπτυξης επιδιώκει να εφαρμόσει η μνημονιακή συγκυβέρνηση και ακολουθούν πιστά και αιρετοί της τοπικής αυτοδιοίκησης όπως ο Δήμαρχος Πειραιά, με απλήρωτους και ανασφάλιστους εργαζόμενους, χωρίς διακαιώματα, προκειμένου να πλουτίζει ακόμα περισσότερο το κεφάλαιο.

Βασίλης Γκιτάκος
Μέλος του Γεν. Συμβουλίου της ΠΟΕ - ΟΤΑ


 http://megalo-limani.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου