Κυριακή, 19 Μαΐου 2013

Τσίπρας: Σχέδιο μετατροπής της ΕΡΤ σε εργαλείο μνημονιακής προπαγάνδας

Σε σχέδιο υποβάθμισης της δημόσιας τηλεόρασης και μετατροπής της σε εργαλείο της μνομονιακής προπαγάνδας, αναφέρθηκε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο συνάντησης που είχε σήμερα με την Επιτροπή Δημοσιογράφων της ΕΡΤ, όπου συμμετείχαν επίσης από το ΣΥΡΙΖΑ ο Πάνος Σκουρλέτης και ο Βασίλης Μουλόπουλος.
  O Αλέξης Τσίπρας δεσμεύτηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναλάβει πρωτοβουλίες σε τρία επίπεδα: Στον κοινοβουλευτικό έλεγχο - ακόμη και με προσωπική του παρέμβαση στην Βουλή, στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής και στο ευρωκοινοβούλιο.
Συμφώνησε δε με τους εργαζόμενους ότι κύριος στόχος είναι η διαφύλαξη του δημόσιου χαρακτήρα και ρόλου της ΕΡΤ και το πάγωμα της συρρίκνωσης και εκποίησης της περιουσίας της.
Συγκεκριμένα, μετά το τέλος της συνάντησης, ο κ. Τσίπρας έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Είναι προφανές ότι βρισκόμαστε μπροστά σε ένα σχέδιο υποβάθμισης της Δημόσιας Τηλεόρασης και μετατροπής της σε εργαλείο προπαγάνδας της μνημονιακής κυβέρνησης.
Η μνημονιακή κυβέρνηση και ιδιαίτερα το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, σε απόλυτη συνεργασία με τα άλλα δύο μνημονιακά κόμματα, το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ, έχουν μετατρέψει την ΕΡΤ σε ΥΕΝΕΔ παλαιάς κοπής.
Την ίδια στιγμή που μειώνουν μισθούς, απολύουν συμβασιούχους και περιορίζουν δικαιώματα στους εργαζόμενους και δημοσιογράφους στην ΕΡΤ, προσλαμβάνουν σε θέσεις ειδικών συμβούλων, δημοσιογράφους με πλουσιοπάροχες αμοιβές, πολλοί εκ των οποίων ούτε καν εμφανίζονται στο γυαλί.
Πρόκειται για ένα σκάνδαλο προκλητικό απέναντι στον έλληνα φορολογούμενο που πληρώνει για να έχει αντικειμενική, πλουραλιστική και αξιόπιστη ενημέρωση.
Εμείς θεωρούμε την ενημέρωση δημόσιο αγαθό και τη Δημόσια Τηλεόραση ως ένα οργανισμό που πρέπει να βρίσκεται στην υπηρεσία του ελληνικού λαού, προκειμένου έγκυρα και έγκαιρα να τον ενημερώνει.
Δεσμευόμαστε, λοιπόν, ότι όχι μόνο θα ανατρέψουμε αυτήν την πορεία κατάρρευσης της Δημόσιας Τηλεόρασης, αλλά θα την αναβαθμίσουμε, προχωρώντας, ταυτόχρονα, και σε διαδικασίες που θα μετατρέπουν τη διοίκησή της σε Ανεξάρτητη Αρχή, προκειμένου να υπάρχει το αδιάβλητο και το αξιοκρατικό της δομής και της διοίκησής της.
Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και Δημόσια Τηλεόραση χαμηλού επιπέδου, κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και Δημόσια Τηλεόραση τύπου ΥΕΝΕΔ, είναι έννοιες ασύμβατες.
Καλούμε, όμως, την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό να αλλάξουν συμπεριφορά και στάση, να σταματήσουν τη λεηλασία της Δημόσιας Τηλεόρασης και να επιβάλλουν έστω και την ύστατη στιγμή συνθήκες αξιοκρατίας.
Φτάνει πια με την κομματοκρατία, τη διαφθορά και τη λεηλασία της ΕΡΤ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου