Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Μαζικό κλείσιμο εκπαιδευτικών ιδρυμάτων στο Σικάγο

Καθώς το ακαδημαϊκό έτος φτάνει στο τέλος του, ένας αριθμός ρεκόρ σχολείων της πόλης του Σικάγο στις ΗΠΑ πρόκειται να βάλουν λουκέτο για πάντα. Πρόκειται για το μεγαλύτερο μαζικό κλείσιμο σχολείων στην ιστορία της χώρας 
Συγκεκριμένα, το Εκπαιδευτικό Συμβούλιο του Σικάγο αποφάσισε την περασμένη εβδομάδα να κλείσει 50 από τα δημόσια σχολεία της πόλης – απόφαση που θα επηρεάσει 30.000 μαθητές με το 90% αυτών να είναι Αφροαμερικανοί.
Ο δήμαρχος του Σικάγο, Ραμ Εμάνουελ πίεσε για αυτή την απόφαση στοχεύοντας στην εξοικονόμηση 500 δισεκατομμυρίων δολαρίων - ποσό που αντιστοιχεί στο μισό έλλειμμα του δήμου.
«Ο Ραμ Εμάνουελ δεν έχει εκπαιδευτικό σχέδιο. Έχει σχέδιο οικονομικής ανάπτυξης», δηλώνει στο Democracy Now η Ντιαν Ραβιτς, η οποία ήταν βοηθός υπουργός παιδείας του Τζωρτζ Μπους του πρεσβύτερου.
Οι υποστηρικτές του σχεδίου δηλώνουν ότι τα σχολεία που θα κλείσουν είναι αυτά που υπολειτουργούν και είναι αναποτελεσματικά. Αλλά μια κοινή διαμαρτυρία γονέων, δασκάλων και μαθητών έδειξε ότι δεν πρόκειται να δεχθούν την απόφαση έτσι απλά. Επισημαίνουν ότι το μέτρο θα οδηγήσει σε υπερπλήρεις αίθουσες και οι μαθητές θα πρέπει να περπατούν μεγαλύτερες αποστάσεις για να πάνε στο σχολείο.
«Πραγματοποιούν ένα μαζικό, ακραίο και δυστυχώς μόνιμο πείραμα πάνω στα παιδιά άλλων ανθρώπων», δηλώνει ο Τζέσε Σάρκι, αντιπρόεδρος του Σωματείου Καθηγητών του Σικάγο.

 http://tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου