Σάββατο 25 Μαΐου 2013

Σε security η φύλαξη του Κέντρου Κράτησης Μεταναστών

Στην παραδοχή ότι η κυβέρνηση είναι κοντά στο να επιτρέψει σε ιδιωτική εταιρεία τη συμμετοχή στη φύλαξη του Κέντρου Κράτησης Μεταναστών στην Κόρινθο προχώρησε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Ν. Δένδιας, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Ν.Δ., Χρ. Δήμα. Αν ολοκληρωθεί η διαδικασία, θα είναι η πρώτη φορά που κάτι τέτοιο συμβαίνει στην Ελλάδα. Το παράθυρο για αυτήν την εξέλιξη είχε ανοίξει ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης, Μ. Χρυσοχοΐδης, όταν είχε προσπαθήσει να διαφημίσει στις τοπικές κοινωνίες τα Κέντρα Κράτησης ως μέσα για το χτύπημα της ανεργίας λόγω της δημιουργίας θέσεων εργασίας, με τον Ν. Δένδια να συνεχίζει την πολιτική του προκατόχου του.


Ο βουλευτής της Ν.Δ. διαμαρτυρόταν για τη μειωμένη αστυνόμευση του νομού του λόγω των αυξημένων αναγκών του Κέντρου Κράτησης κι ο υπουργός Δημόσιας Τάξης του ανέφερε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται στη φάση της σύνταξης των τευχών για την πρόσληψη ιδιωτικής επιχείρησης που «θα λειτουργεί συμπληρωματικά με την Ελληνική Αστυνομία και θα απελευθερώσει αστυνομικούς». Παράλληλα, ο Ν. Δένδιας σημείωσε ότι δεν προβλέπεται παύση λειτουργίας του Κέντρου Κράτησης στο «ορατό μέλλον», καθώς, όπως σημείωσε, «στον βαθμό που η χώρα θα έχει ανάγκη, ο συγκεκριμένος χώρος και το συγκεκριμένο στρατόπεδο έχει αποτελέσει στρατηγική επιλογή».
Για το ζήτημα αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ σχολίασε ότι «μπορεί στα στρατόπεδα συγκέντρωσης του κ. Δένδια να μη δίνονται σαπούνι και απορρυπαντικά στους κρατούμενους μετανάστες «επειδή δεν υπάρχουν κονδύλια», εντούτοις, βρέθηκαν χρήματα, και μάλιστα πολλά, για τις ιδιωτικές εταιρίες security που θα αναλάβουν τη φύλαξή τους». Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ συμπληρώνει ότι «μπορεί να 'μην υπάρχουν κονδύλια' για τους αναπληρωτές καθηγητές που θα απολυθούν, εντούτοις, βρέθηκαν χρήματα, και μάλιστα πολλά, για σεκιουριτάδες-φύλακες μεταναστών, οι οποίοι κρατούνται χωρίς να έχουν διαπράξει κανένα έγκλημα» και καταλήγει υπογραμμίζοντας ότι «μπορεί να 'μην υπάρχουν κονδύλια' για τις στοιχειώδεις ανάγκες της κοινωνίας, εντούτοις, πάντοτε βρίσκονται χρήματα, και μάλιστα πολλά, όταν είναι να εξυπηρετηθούν ιδιωτικά συμφέροντα».

 http://www.avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου