Σάββατο 25 Μαΐου 2013

Έλεγχοι του ΣΔΟΕ σε μαγαζιά στα Εξάρχεια με τη συνοδεία ΜΑΤ και μηχανών ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ

Αναστάτωση στη γειτονιά της Αθήνας από την πρωτοφανή απόφαση του υπουργείου Δημόσιας Τάξης να διενεργήσει τους προβλεπόμενους ελέγχους υπό τη συνοδεία δυνάμεων καταστολής - Διάβημα διαμαρτυρίας από τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Μαρία Μπόλαρη


Φορολογικοί έλεγχοι στα μαγαζιά των Εξαρχείων πραγματοποιούνται από το απόγευμα της Πέμπτης. Αυτό δε θα αποτελούσε είδηση αν δεν υπήρχε η πρωτοφανής απόφαση του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και της ηγεσίας της ΕΛΑΣ, οι έλεγχοι να διενεργηθούν με τη συνοδεία διμοιριών των ΜΑΤ και ανδρών της ασφάλειας με πολιτικά, καθώς και μηχανών των ομάδων ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ που περιπολούν στους δρόμους της γειτονιάς.
Η "πληθωρική" παρουσία της αστυνομίας, η οποία μάλιστα θεώρησε χρήσιμο να παρατάξει τουλάχιστον δύο διμοιρίες των ΜΑΤ στο μνημείο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, προκάλεσε σοβαρή αναστάτωση στους κατοίκους. Η βουλευτής της Α' Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Μαρία Μπόλαρη, καθώς και ο συντονιστής της γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Εξαρχείων, Αχιλλέας Ρουσιάκης, οι οποίοι ήταν παρόντες στην επιχείρηση της αστυνομίας, προχώρησαν σε διάβημα διαμαρτυρίας στον επικεφαλής των διμοιριών.
Στην ερώτηση γιατί οι προβλεπόμενοι έλεγχοι συνοδεύονται με τέτοια δύναμη των σωμάτων ασφαλείας, ο επικεφαλής απάντησε ότι έχουν άνωθεν εντολές, αφού, όπως είπε, στα Εξάρχεια παρατηρούνται έκνομες συμπεριφορές που επιβάλλουν την παρουσία αυτών των δυνάμεων. Όταν του ζητήθηκε να διευκρινίσει ποιες είναι αυτές οι έκνομες συμπεριφορές που επιβάλλουν "ειδική" μεταχείριση των κατοίκων και επιχειρηματιών μιας ολόκληρης γειτονιάς, σε σύγκριση με άλλες περιοχές, ο επικεφαλής αρνήθηκε να δώσει περαιτέρω εξηγήσεις.
Η Μ. Μπόλαρη του επισήμανε ότι σήμερα και ο ίδιος ως επικεφαλής, αλλά πολύ περισσότερο η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης παίρνουν την ευθύνη για την πυροδότηση ενός ανεξέλεγκτου κλίματος, υπογραμμίζοντας ότι τέτοιες συμπεριφορές μπορούν να προκαλέσουν αρνητικά γεγονότα στα Εξάρχεια, για τα οποία τη μοναδική ευθύνη θα εχει το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και η ηγεσία της ΕΛΑΣ.
Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με το Left.gr, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ τόνισε ότι "δε θα δεχθούμε καμία διαστρέβλωση της παρέμβασής μας: Δεν αρνούμαστε την ανάγκη ελέγχου των προβλεπόμενων, αν και, κατά τη γνώμη μας, υπάρχουν πολύ πιο επείγουσες και μεγάλες περιπτώσεις φοροδιαφυγής, όμως είναι αδιανόητο αυτοί οι έλεγχοι να γίνονται με τη συνδρομή των δυνάμεων καταστολής. Η κυβέρνηση δείχνει την αδυναμία της, είναι ανίκανη να συγκεντρώσει το οποιοδήποτε έσοδο από εκεί που θα έπρεπε και καταλήγει να στοχοποιεί πολίτες ως έκνομους μόνο και μόνο γιατί ζουν και παρεμβαίνουν σε συγκεκριμένη γειτονιά".

left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου