Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Απίστευτο: Ο Π. Ζερίτης, της χρεωκοπημένης Diana, ήταν στην επιχειρηματική αποστολή του Πρωθυπουργού στην Κίνα !

Σύμφωνα με την έρευνα του XanthiPress,gr, ο επιχειρηματίας της χρεοκοπημένης Diana Π. Ζερίτης ήταν ανάμεσα στους  επιχειρηματίες που συνόδευσαν τον Πρωθυπουργό Α. Σαμαρά στο πρόσφατο ταξίδι του στην Κίνα.



Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι συμπεριλήφθη στην αποστολή περίπου 70 επιχειρηματιών που είχε σαν στόχο  την προσέλκυση επενδύσεων και τη σύναψη συνεργασιών με την κινεζική πλευρά. Για ποιο λόγο ο ιδιοκτήτης της υπό εκκαθάριση Diana επιβραβεύεται για το είδος της επιχειρηματικότητας που πρεσβεύει, παραμένει άγνωστο αλλά εξόχως εντυπωσιακό.
Ο «επιτυχημένος» επιχειρηματίας της …χρεοκοπημένης Diana
Το όνομά του, αναφέρεται στις σχετικές αναφορές του αθηναϊκού τύπου, ως ιδιοκτήτη της Zeritis Group. Η σημαντική λεπτομέρεια είναι ότι σύμφωνα με την ίδια την ιστοσελίδα του ομίλου, οι μοναδικές εταιρίες που διαθέτει δεν έχουν την έδρα τους στη χώρα ενώ  η μοναδική που είχε έδρα στην Ελλάδα και μάλιστα στην Ξάνθη, η Χαρτοποιία Θράκης Diana, ως γνωστόν έχει χρεοκοπήσει.
Αντιμνημονιακός ο Ζερίτης (πέρυσι)
Το εντυπωσιακό είναι ότι ο ίδιος ο ιδιοκτήτης της κατηγορούσε  προ ενός έτους για τη χρεωκοπία το ελληνικό κράτος και τους μνημονιακούς νόμους (!) ενώ άφησε απλήρωτους επί μήνες τους εργαζόμενους, προσπαθώντας να μεταβιβάσει με πλάγιο τρόπο τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρίας στους γιους του, πριν εκκαθαριστεί !
Η συμπεριφορά του απέναντι στην περιοχή και τους υπαλλήλους
Πέρα από το σουρεαλιστικό χαρακτήρα της συμμετοχής του Πάνου Ζερίτη σε αυτή την αποστολή, το μείζον ζήτημα είναι η έμμεση ηθική επιβράβευση ενός επιχειρηματία που έχει συμπεριφερθεί με τρόπο ιδιαίτερα σκληρό στους εργαζόμενους, έχει προκαλέσει βάναυσα την τοπική κοινωνία με τους χειρισμούς του στην υπόθεση της Diana και, στην περιοχή της Θράκης, έχει εδραιωθεί ως ένα κακό παράδειγμα επιχειρηματικής πρακτικής και συμπεριφοράς. Άρα η συμμετοχή του σε μια ομάδα που εκπροσωπεί επιχειρηματικά τη χώρα και υποστηρίζεται, με αυτό τον τρόπο, δημιουργεί ερωτηματικά.
Ευθεία πολιτική θέση του Περιφερειακού Συμβουλίου
Άλλωστε, ακόμη και το Περιφερειακό Συμβούλιο της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με την απόφασή του να μην επιτρέψει την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού πάρκου σε εκτάσεις που είχε επιχειρήσει να αποδεσμεύσει από την πτωχευτική περιουσία της Diana, είχε πάρει ξεκάθαρη πολιτική θέση εναντίον του, παρόντος μάλιστα του ίδιου στη σχετική συνεδρίαση, (από όπου και η σχετική φωτογραφία).

 http://www.xanthipress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου