Κυριακή 26 Μαΐου 2013

Η ΕΡΤ είναι η 14η εταιρεία σε κέρδη – Ε, ας την κλείσουμε!

Οι αποτυχημένοι, εν Ελλάδι, υπάλληλοι της Τρόικα, και οι πρόθυμοι κομιστές των αποφάσεων τους, δεν λένε την αλήθεια για μια ακόμη φορά στους Έλληνες.
Αν κλείσει η ΕΡΤ, απλώς θα βρεθούν στο δρόμο 2.911 υπάλληλοι της εταιρείας, χωρίς να υπάρχει κάνενα δημοσιονομικό όφελος. Δεν υπάρχει καμία εξυπηρέτηση του δημόσιου χρέους, παρά μόνο των χρεοκοπημένων ιδιωτικών καναλιών.


Η ΕΡΤ δεν επιβαρύνει τον προυπολογισμό της χώρας. Αντιθέτως, εισέφερε ανά έτος περίπου 83 εκατ. ευρώ σε φόρους, ΦΠΑ και ασφαλιστικές εισφορές στο δημόσιο τομέα και στα ταμεία της χώρας. Αυτό είναι καθαρό και δεν μπορεί να αμφισβητηθεί αφού η ΕΡΤ χρηματοδοτείται με 4.24 ευρώ το μήνα απευθείας από τα νοικοκυριά και ο ΛΑΓΗΕ της υφαρπάζει κάθε μήνα 1 ευρώ.
Επιπλέον, η εταιρεία δεν έχει δανεισμό, σταμάτησε να είναι ζημιογόνος,
όπως συνέβαινε την 5ετία της ΝΔ και το 2011 ήταν η 14η ελληνική εταιρεία σε επίπεδο κερδοφορίας.  Προβλήματα έχει, αλλά δεν θεραπεύονται ούτε με το λουκέτο ούτε με τη θυσία 2.911 υπαλλήλων για τους αποτυχημένους της Τρόικα.
Αν θέλει η τρικομματική να ξεκινήσει από κάπου, ας αρχίσει από τους αποτυχημένους, φίλους, κουμπάρους και πολιτευτές που διόρισε μέσα σε ένα χρόνο.

Πηγή: Τυπολογίες 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου