Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Χαρίζουν κανάλι εθνικής εμβέλειας στον Καρατζαφέρη

ο «πράσινο φως» για την εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού του κόμματος ΛΑΟΣ επί της ουσίας ως καναλιού εθνικής εμβέλειας έδωσε το ΕΣΡ, θεωρώντας ότι ο τηλεοπτικός σταθμός είχε συμμετάσχει στη διαδικασία αδειοδότησης εμπρόθεσμα στον διαγωνισμό για εθνική εμβέλεια.
Πρόκειται για απόφαση η οποία επιφέρει σημαντικές αλλαγες στις ισορροπίες του τηλεοπτικού πεδίου καθώς ουσιαστικά αυξάνει τον αριθμό των τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας κατά ένα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται ενόψει και της ψηφιακής μετάβασης. Ο σταθμός «Τηλεάστυ» είναι σταθμός τοπικής εμβέλειας. Υπέβαλε ωστόσο αίτηση για άδεια εθνικής εμβέλιας στην τελευταία διαγωνιστική διαδικασία.
Υπήρξε νόμος ο οποίος ανέφερε τους τοπικούς και περιφερειακούς θεωρώντας ότι όσοι συμμετείχαν στη διαδικασία αδειοδότησης θεωρούνταν νόμιμοι. Η πλειοψηφία των μελών του ΕΣΡ, δέχτηκε ότι ο νόμος αυτός ισχύει αναλογικά και για την περίπτωση των σταθμών που αιτήθηκαν άδεια εθνικής εμβέλειας.
Η απόφαση αυτή εγκρίνει τη μετάδοση του αναλογικού προγράμματος του καναλιού, από το κέντρο εκπομπής Χορτιάτη Θεσσαλονίκης, μπορεί ωστόσο να επεκτείνει βάσει αυτής της απόφασης τη νομιμότητα των εκπομπών του για όλες τις περιοχές της Ελλάδας. Υπερ της απόφασης ψήφισαν η αντιπρόεδρος Λίνα Αλεξίου, η Εύη Δεμίρη, ο Κώστας Στεφανάκης και ο Άρης Σταθάκης Κατά της απόφασης ψήφισαν ο πρόεδρος Ιωάννης Λασκαρίδης, ο Ιωάννης Παπακώστας και ο Κώστας Αποστολάς.

ΠΗΓΗ: Ναυτεμπορική via http://www.periodista.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου