Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

"Σαν σήμερα ο Γλέζος και ο Σιάντας"...

του Δημήτρη Βάσσιου

Λοιπόν... "Σαν σήμερα ο Γλέζος και ο Σιάντας"...
Πολύ καλά κάνει τόσος κόσμος και το ανεβάζει σε μπλογκς και μέσα κοινωνικής δικτύωσης!... Για να μην ξεχνάμε ποιοι πολέμησαν και ποιοι ελευθέρωσαν την πατρίδα μας - και όχι μόνο τότε... Και για να βλέπουμε πόσο σεμνά προσπερνάνε οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές τέτοιες επετείους, χωρίς τυμπανοκρουσίες, χωρίς λάβαρα, χωρίς σημαίες...
Πολύ καλά κάνει τόσος κόσμος και το ανεβάζει!... Για να μην ξεχνάμε ποιοι πρόδωσαν την πατρίδα μας - και όχι μόνο τότε... Και για να βλέπουμε - σαν σε κοντράστ - με πόσο θράσος και πόσο ανιστόρητα οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές των εθνικών προδοσιών και οι ιταμοί απόγονοί τους "τιμώντας" μιαν άλλην επέτειο χθες ξεδίπλωσαν μεγάλες γαλανόλευκες, τεράστια κιτρινόμαυρα λάβαρα και… (υποθέτω πως είχαν και τα κουμπούρια τους μαζί) «κίνησαν για την
Πόλη»…
Από τη μια οι σεμνοί αγωνιστές που η «πατρίδα» τους αντάμειψε με φυλακές, εξορίες και «εις θάνατον» καταδίκες… που όσοι ζουν ακόμα παραμένουν σεμνοί, εξακολουθούν να αγωνίζονται… Από την άλλοι οι ασβοί που εκ του ασφαλούς και με κομπορρημοσύνη βγαίνουν από την τρύπα τους επειδή η ίδια «πατρίδα» όχι μόνο τους το επιτρέπει, αλλά τους ανταμείβει με θέσεις και αξιώματα… και που μόνο ως αγέλη θρασύδειλων κοπρόσκυλων επιτίθενται σε κάθε ξεμοναχιασμένο κι αδύναμο ανθρωπάκο αποποιούμενοι ταυτόχρονα των ευθυνών τους…
Σαν σήμερα λοιπόν ο Γλέζος και ο Σιάντας μας παραπέμπουν και σε κάτι πολύ βαθύτερο από τα έργα και τις νύχτες των σύγχρονων νεοναζί : ότι αξίζει να πολεμάς για το λαό σου, αξίζει να θυσιάζεσαι για ιδανικά που κορωνίδα τους είναι η ελευθερία, η δημοκρατία και η δικαιοσύνη. Στον αντίποδα είναι οι «μεγάλες ιδέες» που έφεραν μεγάλες καταστροφές και βαθειά δυστυχία για το λαό μας (όπως και για άλλους λαούς αντίστοιχες «ιδέες»).
Ας αναζητήσουμε τη σχέση της «Κόκκινης Μηλιάς» με την ελευθερία, τη σχέση της κυπριακής τραγωδίας με τη δημοκρατία, τη σχέση της ολυμπιάδας του 2004 με τη δικαιοσύνη… κι ας ακολουθήσουμε το νήμα που συνδέει τον μεγαλοϊδεατισμό με την «ισχυρή Ελλάδα» του Σημίτη ή με την Ελλάδα του Σαμαρά που (έχοντας χάσει κάθε ίχνος ανεξαρτησίας) ανακτά τη χαμένη εμπιστοσύνη και οσονούπω βγαίνει στις αγορές.
Είναι το ίδιο νήμα που συνδέει τον μεγαλοϊδεατισμό με την απαραίτητη για τις ανάγκες του συστήματος δράση μιας εγκληματικής οργάνωσης, η οποία έχει αποκτήσει λόγο και πολιτική υπόσταση, επειδή ακριβώς τα συστημικά μέσα της έδωσαν «ιδεολογικό» υπόβαθρο. Ένα υπόβαθρο που αποδείχτηκε καταστροφικό μεν για την πατρίδα και το λαό μας - αλλά και για πολλές άλλες πατρίδες άλλων λαών όπου επικράτησε προσωρινά τέτοιος εσμός - λυτρωτικό όμως για το ίδιο το σύστημα.
Τότε λοιπόν ο Γλέζος και ο Σιάντας έπραξαν το χρέος τους…
Αύριο, τελευταία μέρα του Μάη εμείς κατεβαίνουμε στο Σύνταγμα και τους δρόμους μαζί με τους καθηγητές, τους λιμενεργάτες, τους εργαζόμενους στο μετρό για να καταργήσουμε ένα από τα όπλα του συστήματος, την επιστράτευση.
Και μεθαύριο πρώτη μέρα του καλοκαιριού κατεβαίνουμε ξανά στο Σύνταγμα και τις άλλες πλατείες για να ενωθούμε με τους λαούς της Ευρώπης που κι αυτοί καταδυναστεύονται από την τρόικα και να ανατρέψουμε και την τρόικα και τους απανταχού υποτελείς τους.

Ελληνικό 30.05.2013

 http://kokinorodo.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου