Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Σκάνδαλο. Η Ολυμπíα Οδός έχει δαπανήσει το μισά χρήματα για το έργο, και δεν έχει παραδώσει τίποτα

«Ολυμπία Οδός» έχει εισπράξει πάνω από το 50% των χρημάτων που αναλογούν στον προϋπολογισμό του έργου ωστόσο η πρόοδος των εργασιών είναι δραματικά αργή και δυσανάλογα μικρή των εισπραχθέντων ποσών, όπως διαπιστώνουν καθημερινά χιλιάδες χρήστες του δρόμου που εξακολουθούν να επιβαρύνονται με διόδια. Από τον Αύγουστο του 2008 έως τον Ιούνιο του 2011 η Κοινοπραξία έβαλε στα ταμεία της συνολικά 462 εκατομμύρια ευρώ από κρατικές χρηματοδοτήσεις (Ευρωπαϊκή Ένωση και ελληνικό δημόσιο) και διόδια και άλλα 539 εκατομμύρια από ιδιωτική χρηματοδότηση (κυρίως από τις Τράπεζες).

  Εν ολίγοις, ποσό που ξεπερνά το ένα δισ. ευρώ έχει ήδη καταβληθεί για ένα έργο με προϋπολογισμό 2.177 εκατομμύρια ευρώ και φυσικό αντικείμενο 366 χιλιομέτρων, από την Ελευσίνα, την Πάτρα, τον Πύργο μια ως την Τσακώνα Μεσσηνίας. Σε ό,τι αφορά στις εισπράξεις από τα διόδια μέσα σε 35 μήνες η εταιρεία έβαλε στα ταμεία της 219 εκατομμύρια ευρώ, δηλαδή παραπάνω από 6,2 εκατομμύρια ευρώ ανά μήνα.
  Σχόλιο  anemosantistasis :

.Εδώ σημειώνουμε, ότι η Ολυμπία Οδός, έχει ανακοινώσει ότι το έργο, δεν θα φθάσει στην Τσακώνα, αλλά θα σταματήσει στην Πάτρα. Δηλαδή θα κάνουν τελικά το μισό έργο (παραβιάζοντας τους όρους παραχώρησης του έργου), έχουν εισπράξει ήδη τα μισά χρήματα, και δεν έχουν παραδώσει, ούτε χιλιόμετρο. Κάτι τούνελ έχουν ανοίξει, είναι η αλήθεια.
  Ο Σαμαράς, όπως και οι προηγούμενοι συνεχίζουν να κάνουν δώρα δισεκατομμυρίων σε εταιρίες του εξωτερικού και του εσωτερικού την ίδια ώρα, που δεν αφήνουν ευρώ στο πορτοφόλι των μισθωτών και των συνταξιούχων!

 (thebest.gr) via http://anemosantistasis.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου