Τετάρτη, 15 Μαΐου 2013

«Μια μεγάλη ριζοσπαστική πολιτική αλλαγή, αποτελεί τη λύση για το μέλλον και στην Ελλάδα»

“ Δηλώσεις πραγματοποίησε στην Κροατία ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας ”


Δηλώσεις στο πλαίσιο της συνάντησης που είχε με τον Πρόεδρο της Κροατίας, Ivo Josipovićπραγματοποίησε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στο Ζάγκρεμπ.
Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων σχετικά με την κατάσταση στην Ελλάδα, ο Αλέξης Τσίπραςδήλωσε τα εξής:
Ερώτηση δημοσιογράφου: Ποια είναι η κατάσταση στην Ελλάδα. Πιστεύετε ότι ο ελληνικός λαός μπορεί να πληρώσει αυτό το χρέος;
Αλέξης Τσίπρας: Είναι μια πολύ δύσκολη κατάσταση για την Ελλάδα. Πιστεύω ότι αυτός ο αγώνας δεν είναι αγώνας μόνο του ελληνικού λαού, αλλά όλων των ευρωπαϊκών λαών και κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αλλάξουμε αυτή την κατάσταση. Είναι πολύ δύσκολο για τους έλληνες να πληρώσουν όλο αυτό το χρέος.
Το πρόβλημα είναι ότι ο ελληνικός λαός δεν είναι υπεύθυνος γι’ αυτό το χρέος. Και, βεβαίως, πιστεύουμε ότι είναι θέμα πολιτικής επιλογής για να αλλάξει αυτή η κατάσταση. Δεν φοβάμαι μόνο για τον μέλλον της Ελλάδας, αλλά για το μέλλον συνολικά της Ευρώπης. Πιστεύουμε ότι μια μεγάλη ριζοσπαστική πολιτική αλλαγή, αποτελεί τη λύση για το μέλλον και στην Ελλάδα κάνουμε ό,τι μπορούμε προς αυτήν την κατεύθυνση.
Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ στην Κροατία. Ξέρω ότι η οικονομική κατάσταση στην Κροατία είναι επίσης πολύ δύσκολη και πιστεύουμε ότι οι ευρωπαϊκοί λαοί πρέπει να αγωνιστούν μαζί ενάντια στο νεοφιλελευθερισμό, που είναι η πηγή των προβλημάτων μας. Και αν αγωνιστούμε μαζί, πιστεύω ότι θα βρεθούμε σε μια πολύ διαφορετική και καλύτερη θέση στο μέλλον. Είναι τιμή για εμένα που βρίσκομαι εδώ με τον Όλιβερ Στόουν και τον Σλαβόι Ζίζεκ.
Έχω δει όλες τις ταινίες του Όλιβερ Στόουν και κυρίως το Πλατούν το οποίο έχει να κάνει με τον πόλεμο στο Βιετνάμ. Σήμερα ζούμε ένα διαφορετικό πόλεμο, ο οποίος δεν είναι στρατιωτικός, αλλά οικονομικός. Έχουμε θύματα, όχι της στρατιωτική βίας, αλλά της ύφεσης. Αυτές οι πολιτικές και τα μέτρα λιτότητας έχουν πάρα πολλά θύματα, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη. Και πρέπει να ξεπεράσουμε αυτήν την κρίση και να κερδίσουμε αυτόν τον πόλεμο. Και αυτό θα το καταφέρουμε ενωμένοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου