Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Έτριψαν στη μούρη της λαομίσητης κυβέρνησης τα φύλλα επιστράτευσης

“ Μάθημα αγώνα και δημοκρατίας από τους καθηγητές ”



Χιλιάδες εκπαιδευτικοί σε όλη τη χώρα έδωσαν χθες ένα μάθημα αγώνα, δημοκρατίας και ευθύνης συμμετέχοντας στις μαζικότερες γενικές συνελεύσεις του κλάδου μεταπολιτευτικά -σε κάποιες περιπτώσεις η συμμετοχή άγγιξε το 90%- όπου ψήφισαν δυναμικά υπέρ της απεργίας στις εξετάσεις.
Οι πρόεδροι των ΕΛΜΕ συνεδριάζουν σήμερα το πρωί έχοντας ήδη δείξει στην κυβέρνηση ότι το χακί δεν ταιριάζει στην Παιδεία ούτε στην υπόλοιπη κοινωνία, ενώ παράλληλα η ΟΛΜΕ διεθνοποιεί τη διαμαρτυρία απευθυνόμενη στα διεθνή συνδικάτα του κλάδου, στα οποία καταγγέλλει τις περικοπές των δαπανών για την Παιδεία (47% ως το 2016), τις μειώσεις μισθών κατά 45%, τις απολύσεις, τη διάλυση της δημόσιας Παιδείας.
Την άμεση άρση της επιστράτευσης -μεθόδευση που θύμισε ότι ο ίδιος ο Α. Σαμαράς είχε πει προ διετίας ότι χρησιμοποιούν οι δικτατορίες- ζήτησε από τον πρωθυπουργό ο Αλ. Τσίπρας. Ταυτόχρονα, μετά τη χθεσινή του συνάντηση με το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, τον κάλεσε να αποσύρει το Προεδρικό Διάταγμα, να δεσμευτεί ότι δεν θα προχωρήσει σε συρρικνώσεις σχολείων και απολύσεις και να ξεκινήσει ουσιαστικό διάλογο με τους καθηγητές μετά τις εξετάσεις για την αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου.

ΠΗΓΗ: ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου