Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι

“ Η τρικομματική συγκυβέρνηση Σαμαρά καταρρέει και προσφεύγει στα τελευταία επικοινωνιακά show ”
Τον περασμένο Οκτώβριο το Periodista.gr έγραφε μεταξύ άλλων: "Μόλις, τον ερχόμενο Νοέμβριο εκταμιευθεί η δόση, τότε θα φανεί η γύμνια αυτής της κυβέρνησης, ότι δηλαδή σε κανένα επίπεδο, σε κανέναν τομέα, σε κανένα πεδίο, δεν έχει πραγματοποιηθεί η παραμικρή πρόοδος". (Δείτε ολόκληρο το άρθρο ΕΔΩ).
Σήμερα, η υπό κατάρρευση κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά, η οποία δεν κατάφερε να διασώσει ούτε το deal της συγχώνευσης Εθνικής Τράπεζας - Eurobank, καταφεύγει στα γνωστά επικοινωνικά τεχνάσματα, τα οποία πλέον δεν πείθουν κανέναν, ούτε τους πιο φανατικούς οπαδούς του Αντώνη Σαμαρά. Μάλιστα ήδη σε φιλο - σαμαραρικές ιστοσελίδες δημοσιεύονται άρθρα αμφισβήτησης των δυνατοτήτων της κυβέρνησης Σαμαρά και αναγνώρισης της επερχόμενης κατάρρευσης της Νέας Δημοκρατίας, η οποία όπως όλα δείχνουν θα έχει την τύχη του ΠΑΣΟΚ.
Οι διαρροές αναφέρουν ότι δήθεν ο Αντώνης Σαμαράς, τώρα που η χώρα οδεύει προς τον γκρεμό, είναι έξαλλος με τους ρυθμούς που ακολουθούν οι υπουργοί. Και εδώ προκύπτει το ερώτημα: Τόσους μήνες τι έκανε; Τίποτα. Απλά κουνούσε καταφατικά το κεφάλι στην Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και στους δανειστές. Κανένα σχέδιο. Καμιά εθνική στρατηγική. Τώρα, λίγο πριν το τέλος του εκτρώματος της τρικομματικής συγκυβέρνησης, αυτές οι επικοινωνιακού Τύπου φανφάρες δεν έχουν κανέναν νόημα, πέραν του να προσφέρουν δουλειά στους εραστές του παραπολιτικου ρεπορτάζ και στους γερμανόφιλους συνοδοιπόρους των λαοκτόνων μνημονιακών πολιτικών.
Οι διαρροές αναφέρουν, ότι οι υπουργοί που εκτελούν με ρυθμούς χελώνας τα καθήκοντά τους "θα πάνε στο σπίτι τους". Δηλαδή, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς είναι έτοιμος να στείλει ΟΛΟΚΛΗΡΟ το κυβερνητικό σχήμα για διακοπές, αφού το κυβερνητικό έργο, πέραν της συστηματικής καταστροφής της οικονομίας της χώρας, είναι ανύπαρκτο.
Ταυτόχρονα οι διαρροές από τα ανώτατα κυβερνητικά κλιμάκια αναφέρουν ότι την ευθύνη για το ολοκαύτωμα και το ναυάγιο με το deal Εθνικής Τράπεζας - Eurobank, το οποίο δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ, με αποτέλεσμα να συντελείται ο πλήρης "αφελληνισμός" του τραπεζικού συστήματος, ότι την ευθύνη φέρουν όλοι οι άλλοι, πλην του πρωθυπουργού: Ο Τουρκολιάς, ο Προβόπουλος και ο Στουρνάρας.
Σύμφωνοι. Εγκληματικές οι ευθύνες όλων των παραπάνω, και συμφωνούμε απόλυτα, αλλά το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι. Έτσι δεν λέει ο σοφός λαός;
ΕΡΩΤΗΣΗ: Αν και δεν βλέπουμε να προλαβαίνει να κάνει ανασχηματισμό ο πρωθυπουργός, αν τελικά τον κάνει, θα στείλει τον Γιάννη Στουρνάρα στο σπίτι του ή θα εξοργιστεί ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης;

http://www.periodista.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου