Τετάρτη, 10 Απριλίου 2013

Συνέντευξη Τσίπρα: "Δεν θα κυβερνήσω με μνημόνιο ούτε θα βάλω νερό στο κρασί μου"


Συμμαχία των χωρών του νότου απέναντι στην γερμανική κυριαρχία στην Ευρωζώνη, πρότεινε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, καλώντας τον πρωθυπουργό να κινηθεί άμεσα προς αυτή την κατεύθυνση, εκφράζοντας παράλληλα την ετοιμότητά του να συζητήσει, σχετικά με την ανάληψη μιας τέτοιας πρωτοβουλίας, τρόπους στήριξής της.


Σχετικά με τις δυνατότητες διαμόρφωσης μιάς τέτοιας συμμαχίας στις σημερινές συνθήκες, ο κ. Τσίπρας είπε ότι πρέπει να σπάσει η πολιτική των βορείων χωρών και της Γερμανίας να απομονώνουν μία-μία τις χώρες του νότου για να επιβάλλουν την θέλησή τους. Ειδικά για την Ελλάδα είπε ότι πρέπει να σπάσει η αντίληψη ότι η χώρα μας είναι ειδική περίπτωση.
Αναφερόμενος στη συνάντησή του με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, που τον ενημέρωσε για το τελευταίο Eurogroup για την Κύπρο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι στη συνεδρίαση αυτή οι χώρες του Βορρά διαβεβαίωναν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα και τελικά επιβλήθηκε η γνωστή λύση. Γι αυτό, είπε ο κ. Τσίπρας, πρέπει να σπάσει η αυταπάτη των χωρών του νότου ότι αν τα έχουν καλά με την ισχυρό θα πάνε καλά τα πράγματα.
Στην ερώτηση με ποιόν θα κυβερνήσει τη χώρα, ο κ. Τσίπρας είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, με το που θα λάβει ισχυρή λαϊκή εντολή, θα καταθέσει το πρόγραμμά του και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα το ακολουθήσουν δυνάμεις, διαφορετικά, πρόσθεσε, θα έχουν την ευθύνη μιας μεγάλης αστάθειας της χώρας.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να κυβερνήσει με μνημονιακό σχέδιο, ούτε θα βάλει νερό στο κρασί του. Είπε χαρακτηριστικά ότι θα βρεθούν πρόσωπα και δυνάμεις που θα στηρίξουν μια νέα εθνική προσπάθεια και με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ θα δημιουργηθεί μια αριστερή κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας, με εντολή για σκληρή σύγκρουση στην Ευρώπη «για να σώσουμε την πατρίδα μας».


http://www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου