Τρίτη 9 Απριλίου 2013

ΚΕΕΡΦΑ: Άγρια καταστολή των απεργών πείνας της Αμυγδαλέζας

Η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) κατήγγειλε σήμερα ότι η Αστυνομία προέβη σε βάναυση καταστολή των χιλίων περίπου απεργών πείνας στο κέντρο κράτησης της Αμυγδαλέζας το βράδυ της Δευτέρας. Σημειώνεται ότι οι κρατούμενοι μετανάστες άρχισαν απεργία πείνας το Σάββατο ζητώντας την απελευθέρωσή τους.
Σύμφωνα με την καταγγελία της ΚΕΕΡΦΑ, «πολυάριθμη ομάδα αστυνομικών χτύπησε με ρόπαλα απεργούς πείνας, απαιτώντας να διακόψουν την κινητοποίηση τους».
Όπως περιγράφουν, ορισμένοι από τους απεργούς πείνας έπεσαν λιπόθυμοι σε κάποια κελιά και οι αστυνομικοί αρνήθηκαν να ειδοποιήσουν τους γιατρούς.
Μάλιστα, κάποιοι από τους αστυνομικούς φέρονται να είπαν στους μετανάστες: «Να πεθάνετε αν δεν σταματήσετε την απεργία πείνας» και «βρωμιάρηδες να φύγετε από τη χώρα μας».
Η ΚΕΕΡΦΑ καταγγέλλει επίσης ότι το πρωί της Τρίτης αστυνομικοί έβγαλαν ένα μεγάλο αριθμό μεταναστών από τα κελιά τους αναγκάζοντάς τους να στέκονται μπροστά από τα σύρματα της περίφραξης του κέντρου κράτησης για επτά ώρες.
«Αυτές οι κτηνώδεις ενέργειες στοχεύουν στο σπάσιμο της απεργίας πείνας. Ρόλο ενεργό παίζουν και οι ένστολοι χρυσαυγίτες που υπηρετούν με εξαιρετική προθυμία ως ανθρωποφύλακες αστυνομικοί στο συγκεκριμένο στρατόπεδο συγκέντρωσης» επισημαίνει η ΚΕΕΡΦΑ σε ανακοίνωσή της.

 http://tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου