Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

Η καλύτερη περίοδος για επενδύσεις είναι αυτή που το αίμα κυλά στους δρόμους !!!

Γράφει ο Spatournos

Παρακμής ανάπτυξη…Γιατί, παρακμάσαμε στην ανάπτυξη…
Βλέπεις καθημερινά μέσα από τα κανάλια και τις εφημερίδες που εκφράζεται η κυβέρνηση, να προωθείτε συστηματικά μια εικόνα ανάκαμψης, νιώθεις ότι σχηματίζεται μια ελπίδα παρά την σκληρότητα. Βλέπεις και διαβάζεις ότι νέοι επενδυτές καθημερινά ενδιαφέρονται να επενδύσουν σε αυτήν την χώρα.
Η κυβέρνηση παρουσιάζεται αποφασιστική φτιάχνοντας νέους επενδυτικούς νόμους, κάνει διαγγέλματα και στέλνει τελεσίγραφα σε αυτούς που αντιδρούν στις εξορύξεις χρυσού λέγοντας τους, πως θα ξεκολιάσει και τα…βουνά της Θράκης. Και εσύ άμοιρε γείτονα τα ακούς όλα αυτά και νομίζεις πως έρχεται ανάπτυξη για εσένα.
Είσαι άνεργος, για το μεσημέρι δεν έχεις λύσει το θέμα του φαγητού σου, τα παιδιά σου τα έχεις φλομώσει στις ψεύτικες ελπίδες. Ξέρεις την πραγματική πορεία των πραγμάτων, όμως εσύ πιέζεις τα παιδιά σου να τελειώσουν τις σπουδές τους, να βρουν δουλεία αλλιώς τους χαρακτηρίζεις τεμπέληδες!
Και καλά αν ήσουν μόνο εσύ δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα, όμως είστε πολλοί εσείς που πραγματικά μας σπρώχνεται στην απόγνωση, στην κατάθλιψη και την εξαθλίωση. Εσύ και οι όμοιοι σου δύνεται άλλοθι σε αυτήν την αυταρχική κυβέρνηση και σε έναν ανισσόροπο πρωθυπουργό, να συνεχίζει το έργο του. Δεν μπορώ να σε καταλάβω, δεν μπορώ να σκεφτώ όπως εσύ, δεν μπορώ να πιάσω τον μικροαστισμό σου, πως μπορείς να θεωρείς όλη αυτήν την βάρβαρη πολιτική ως ανάπτυξη; Στις απεργίες εσύ και η υπόλοιπη κοινή γνώμη δεν εμφανίζεστε, προσπαθείς ακόμα να πείσεις των εαυτό σου πως είναι μια ακόμα πολιτική κρίση και θα λυθεί όπως της έλυνε το ΠΑΣΟΚ τότε. Πιστεύεις σε ένα μαγικό και αναίμακτο πισωγύρισμα.
Άμοιρε πύθωνα, αναρωτιέσαι αν ο Στουρνάρας είναι βλάκας ή δεν αξίζει τα πτυχία του, λογικό, αφού όλα τα έσοδα είναι μείον πάρα τις φαμφάρες για ανάπτυξη και τις αναγγελίες για απογειώσεις του Σαμαρά. Όμως η αλήθεια είναι λίγο διαφορετική, ο Στουρνάρας και οι άλλοι γύπες γνωρίζουν ότι η καλύτερη περίοδος για επενδύσεις είναι αυτή που το αίμα κυλά στους δρόμους. Και είναι σίγουρο πως αυτή η περίοδος πλησιάζει καθώς πολλοί γύπες μαζεύονται γύρο μας… μυριζόμενοι θάνατο.
Οι συνθήκες διαμορφώνονται τόσο αρμονικά που θα προσπαθήσουν να ελέγξουν και την παραμικρή παρέκκλιση από τον στόχο τους. Φτιάχνουν νόμους που θα τους χρειαστούν χρόνια αργότερα, υποβάλουν την κοινωνία σε μια κατάσταση συνεχόμενου φόβου. Καταργούν και τα τελευταία εργασιακά δικαιώματα, ποινικοποιήται η κάθε δράση που είναι ενάντια στα συμφέροντα τους (όλο το μίσος των επενδυτών για τις σκουριές χωρά σε μια δίωρη εκπομπή του πρεντεντερη με τον κύριο καψη να κάνει σαν λυσσασμένο σκυλί για μια ιδιωτική εταιρία) εσύ βέβαια όλο αυτό προσπαθείς να το χωρέσεις μέσα στο μυαλό σου σαν Ανάπτυξη. Ο Όργουελ πλέον αρχίζει να μοιάζει πεζός μπροστά σε αυτά που ζούμε αλλά και σε αυτά που έρχονται!
Βέβαια σε όλη αυτήν μας την κατρακύλα υπάρχει κάτι από το οποίο μπορούμε να πιαστούμε και να ελπίζουμε αυτό είναι τα θεωρήματα της μη πληρότητας του Γκέντελ, τα οποία αποδείχτηκαν από τον Kurt Gödel, ενσωματώνοντας τας στις συνθήκες που ζούμε θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε μια απλοϊκή χρήση αυτών των ρητών τα οποία αποδεικνύουν πως όσο αυταρχισμό και να έχεις επιβάλει προσπαθώντας να ελέγξεις μια κοινωνία, όσο και τέλεια μέτρα να έχεις πάρει, όσο και να έχεις στερήσει τις φωνές των καταπιεσμένων για ελευθερία, όσο και αν πιστεύεις πως έχεις ένα τέλειο σύνολο πάντα θα υπάρχει κάτι που θα σου ξεφεύγει και θα διαλύει το άθλιο σύνολο σου.
Θα μπορούσαμε λοιπόν να χρησιμοποιήσουμε και εμείς αριθμούς και μαθηματικά για να απαντήσουμε στον κύριο Στουρνάρα και τους άλλους γύπες ότι το πρόγραμμα τους και τα σχέδια τους οδηγούν αναπόφευκτα στην ανάπτυξη της παρακμής. Κάθε βήμα που κάνουν μπορεί να νομίζουν ότι βρίσκονται μπροστά, αλλα στην πραγματικότητα όμως από την συνήχηση τους έχουν χάσει των προσανατολισμό τους και το μόνο που θέλουν πλέον είναι … η καταστροφή. Σαν τρελοί βασιλιάδες θέλουν να καταστρέψουν το βασίλειο που κατείχαν μέχρι πρότινος γιατί πολύ απλά δεν αντέχουν την ζωή, την ελευθερία μα πάνω από όλα δεν αντέχουν χωρίς εξουσία!


babushkagr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου