Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Ο Σαμαράς φοβάται την επιτυχία της Κύπρου

Η κυπριακή Βουλή με το "όχι" έδωσε μια μάχη εθνικού γοήτρου και περηφάνιας. Κανείς λαός δεν μπορεί να επιβιώσει, καμιά χώρα δεν μπορεί να γίνει σεβαστή από φίλους και εχθρούς, αν δεν υπερασπίζεται την αξιοπρέπειά της. Από αυτή την άποψη το "όχι" σηματοδοτεί μια μάχη που έπρεπε να δοθεί. Ακόμη και μόνο γι' αυτό έχει κερδηθεί ηθικά και συμβολικά.
Η μεγάλη πλειονότητα του κυπριακού λαού τάσσεται κατά της τρόικας. Ακόμη κι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναγκάστηκε να υποχωρήσει. Η Κύπρος προσβλέπει στην αλληλεγγύη των ευρωπαϊκών λαών, ενώ αναζητεί νέα διεθνή ερείσματα. Η Μόσχα μοιάζει αμήχανη, καθώς το ευρωπαϊκό Διευθυντήριο, στο σώμα της μικρής και ακρωτηριασμένης
Κύπρου, δίνει μάχη παραδειγματισμού για όλους τους "απείθαρχους" ευρωπαϊκούς λαούς.
Χθες Μέρκελ και Ολάντ απροκάλυπτα μίλησαν τη γλώσσα των στενών κρατικών και ταξικών συμφερόντων τους και απείλησαν την Κύπρο προδιαγράφοντας ένταση στη μάχη της διαπραγμάτευσης που επιχειρεί να δώσει η Λευκωσία. Αποσκοπούν να κάμψουν την έξαρση και το αγωνιστικό πείσμα του κυπριακού λαού, συγκροτώντας μέτωπο φόβου, με χυδαιολογίες και κινδυνολογίες, όπως ακριβώς είχαν συμπεριφερθεί τον Ιούνιο για να αποτρέψουν τη νίκη της Αριστεράς στην Ελλάδα.
Οι πιο πιστοί ντελάληδες των ευρωεκβιασμών, δυστυχώς, είναι οι εν Ελλάδι τροϊκανοί. Σαμαράς και Βενιζέλος τρέμουν στην ιδέα ότι μπορεί να υπάρξει έστω και οριακή βελτίωση υπέρ της Λευκωσίας. Έχουν καταλάβει ότι στην περίπτωση αυτή θα οδηγηθεί σε κατάρρευση και η ιδεολογία του μνημονιακού μονόδρομου. Σπεύδουν, μάλιστα, να προεξοφλήσουν την ήττα της Κύπρου την κρίσιμη ώρα της πιο αποφασιστικής μάχης. Έτσι εννοούν το δόγμα της "συμπαράστασης"! Χθες στη Βουλή ο Στουρνάρας συμπεριφέρθηκε ως εγκαστρίμυθος Σόιμπλε και ο Βενιζέλος, με ενοχικό σύνδρομο, έσπευσε να προκαταλάβει ότι οποιαδήποτε άλλη λύση εκτός αυτής του Eurogroup θα είναι χειρότερη. Έτσι, προφανώς, εννοεί τα όσα έχει δηλώσει περί "ιστορικού σφάλματος" της Ευρωζώνης!
Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!
Ο κυπριακός λαός, αντιμέτωπος με το μέτωπο του τρόμου και των εκβιασμών, είναι αποφασισμένος να φτάσει τη μάχη ακόμη παραπέρα. Τα πολιτικά κόμματα είναι αναγκασμένα να λάβουν υπόψη τη λαϊκή αποφασιστικότητα. Το ΑΚΕΛ κρατάει καθαρή θέση, πρωταγωνιστεί στη διαμόρφωση εναλλακτικής λύσης εκτός τρόικας και εντός ευρώ, που θα βασίζεται στη λαϊκή συμμετοχή και τη διεθνή πολυμέρεια.
Η ανοικτή αντιπαράθεση για το Κυπριακό αφορά ολόκληρη την Ευρώπη. Το σενάριο του "αιφνίδιου θανάτου" αποδείχτηκε φτηνό προπαγανδιστικό τρικ. Η κινδυνολογία επιστρέφει στους εμπνευστές της. Ολοένα και περισσότεροι συνειδητοποιούν ότι αξίζει το ρίσκο προκειμένου να αναζητηθεί μια άλλη λύση, λιγότερο οδυνηρή. Αν η Κύπρος πετύχει, τότε ο ευρωπαϊκός αντίκτυπος θα είναι μεγάλος, κάτι που ο Σαμαράς και οι κυβερνητικοί συνεταίροι του φοβούνται.
 avgi.gr
 avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου