Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Ο Άδωνις Γεωργιάδης εξυμνεί το μεγαλοοφειλέτη ΞΥΝΗ


Θα μπορούσε ποτέ ένας βουλευτής, μέλος του ελληνικού κοινοβουλίου να πλέκει το εγκώμιο ενός επιχειρηματία που ελέγχεται από τη Δικαιοσύνη και οφείλει στο ελληνικό δημόσιο εκατομμύρια ευρώ; Η απάντηση είναι ναι, ειδικά όταν πρόκειται για τον όμιλο ΞΥΝΗ και το βουλευτή της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη.


Ο κ. Γεωργιάδης, ήταν ένας από τους βασικούς ομιλητές στην τελετή αποφοίτησης του 2011 του Mediterranean College, μία από τις επιχειρήσεις του ομίλου Ξυνή. Με τη μόνη διαφορά ότι για το συγκεκριμένο όμιλο υπήρχαν από το 2010 δημοσιεύματα για χρέη εκατομμυρίων ευρώ προς το ελληνικό δημόσιο, ενώ ο όμιλος ελέγχονταν για πλαστογραφία παραστατικών εις βάρος του δημοσίου. Παρόλα αυτά ο κ. Γεωργιάδης δεν πτοήθηκε.
Με το γνωστό τηλεοπτικό του αέρα που τόν συνοδεύει σε κάθε του εμφάνιση, έπλεξε το εγκώμιο του ομίλου Ξυνή αλλά και των ιδιοκτητών του. Μάλιστα στην ομιλία του ο βουλευτής της ΝΔ έκανε λόγο για δεολογικά συμπλέγματα που βάζουν εμπόδια σε οραματιστές όπως ο Ξυνής. Προφανώς ο κ. Γεωργιάδης θεωρούσε ως ιδεολογικά συμπλέγματα τις οφειλές εκατομμυρίων ευρώ, προς το ελληνικό δημόσιο. Μάλιστα, πριν από λίγο καιρό, η Εφορία δέσμευσε ακίνητο της Αθηνάς Ξυνή, συζύγου του Σοφοκλή, στον Ορωπό, αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ.
Το γεγονός ότι το ΙΕΚ Ξυνή, του ομίλου Ξυνή, πέτυχε ρύθμιση οφειλών προς το ΙΚΑ σε 4.700 δόσεις, ή αλλιώς, 400 χρόνια (τελευταία δόση 31.3.2404), δεν έχει να κάνει ούτε με ιδεολογικά συμπλέγματα, ούτε με όραμα.
Το HOT DOC είχε αποκαλύψει το σκάνδαλο τον περασμένο Σεπτέμβριο με το άρθρο «ΞΥΝΗ πολιτική σαλάτα» αλλά και «Ροβέρτος Σπυρόπουλος, Νομοθετικά Τερτίπια και Διοικητικά Κόλπα: Έκανε ρυθμίσεις χωρίς νόμο σε 53 επιχειρήσεις». Ο όμιλος Ξυνή αλλά και το ΙΚΑ είχαν αρνηθεί τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας πως πρόκειται για υπαλληλικό λάθος. Η επείγουσα έρευνα που διέταξε ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, αποκάλυψε πως όχι μόνο έγινε ρύθμιση με δόση 161 ευρώ, αλλά πως ο ίδιος ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος, με δελτία τύπου, «νομοθετούσε» παρατάσεις ρύθμισης που διευκόλυναν μερικές επιχειρήσεις να τακτοποιήσουν τις οφειλές. Ο όμιλος ΞΥΝΗ, παρότι εκπρόθεσμος, κατόρθωσε να λάβει παράταση, χρησιμοποιώντας όμως όχι νόμους του ελληνικού κράτους αλλά ανακοινώσεις του διοικητή.
«Καλυτερη εκπαίδευση στα κολλέγια»
Ο κ. Γεωργιάδης όμως δεν αναλώθηκε σε μια απλή ομιλία. Αν και βουλευτής δεν έκρυψε το θαυμασμό του για τα κολλέγια. Έφτασε μάλιστα στο σημείο να αναφέρει ότι παρέχουν πολύ καλύτερη εκπαίδευση από τα ελληνικά πανεπιστημία. «Ως επί το πλείστον, τα κολλέγια παρέχουν καλύτερη εκπαίδευση από τα ελληνικά πανεπιστήμια. Αρκεί μια βόλτα σε ένα οποιοδήποτε ελληνικό πανεπιστήμιο και μια βόλτα στο Mediterranean College για να καταλάβει κάποιος ποιος είναι ο πραγματικός τόπος εκπαιδεύσεως και που έχει καταντήσει το ελληνικό πανεπιστήμιο. Δεν είναι ο δήθεν φόβος για την ποιότητα των υπηρεσιών των κολλεγίων. Είναι πολιτικοί οι λόγοι που κρατούν την ελληνική κοινωνία πίσω εδώ και δεκαετίες», έλεγε ο κ. Γεωργιάδης
Ο κ. Γεωργιάδης συνηθίζει, στο όνομα της επιχειρηματικότητας, να συχνάζει σε εκδηλώσεις επιχειρηματιών που έχουν θέματα με τη Δικαιοσύνη. Γιατί άραγε υπήρξε από αυτούς που παρείχε με την παρουσία του την έξωθεν καλή μαρτυρία και στον Κυριακίδη, ο οποίος αυτή τη στιγμή καταζητείται;
Δείτε το βίντεο της ομιλίας του Άδωνι Γεωργιάδη

 http://youtu.be/BKis3meN4uY

 http://www.koutipandoras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου