Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

Τη «Συμμαχία του νότου» φιλοδοξεί να φτιάξει ο Τσίπρας

 Τη «συμμαχία του νότου» φιλοδοξεί να φτιάξει ο Αλέξης Τσίπρας. Πάνω σε αυτή την λογική  ο ΣΥΡΙΖΑ  θα προσπαθήσει το επόμενο   διάστημα να διεθνοποιήσει το θέμα της Κύπρου ενώ ταυτόχρονα επιθυμεί να κινητοποιήσει τις κοινωνίες των χωρών που πλήττονται από τα μνημόνια απέναντι στην αλαζονεία των ισχυρών της Ευρώπης.
Μετά τις δραματικές εξελίξεις στην Μεγαλόνησο και την συνεχιζόμενη αυταρχική και  εκδικητική συμπεριφορά της Γερμανίας έναντι των Κυπρίων οι οποίοι τόλμησαν να πουν όχι στα σχέδια της Φροιλαιν Μέρκελ στην Κουμουνδούρου σχεδιάζουν τις επόμενες κινήσεις τους.
Όπως ομολογούν συνομιλητές του Αλέξη Τσίπρα η κυβέρνηση της Κύπρου εμφανίστηκε σε αυτή την ιστορική στιγμή αποφασισμένη μεν να πει το όχι στους ισχυρούς της Ευρώπης ανέτοιμη  όμως να στηρίξει την επιλογή της.  Παρ όλα αυτά ισχυρίζονται ότι μπήκε ο σπόρος της αμφισβήτησης και  της αντίδρασης απέναντι στις εντολές των Ευρωπαίων που εμφανίζονται αδίστακτοι.
«Η Γερμανική ηγεσία και όσοι την ακολουθούν παίζουν με την φωτιά λένε συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα. Ακόμα και αυτή την στιγμή εξακολουθούν να θέλουν να στραγγαλίσουν την Κυπριακή οικονομία πιστεύοντας ότι έτσι στέλνουν μήνυμα σε όποιον σκεφτεί να τους αμφισβητήσει. Δεν αντιλαμβάνονται  όμως ότι η Κυπριακή αντίδραση ήρθε ως αντίδραση της  εξαθλίωσης που βιώνουν  οι  πολίτες  του νότου από τα σκληρά μνημόνια και τη δύσκολη οικονομική πολιτική . Δεν σκέφτονται ότι η φωτιά που άναψε στην Κύπρο μπορεί να εξαπλωθεί και σε άλλες χώρες της Ευρώπης.»
Με αυτό το σκεπτικό λοιπόν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ προσανατολίζονται το επόμενο διάστημα να διοργανωθεί ένα τριήμερο εκδηλώσεων στην Αθήνα όπου θα μετέχουν εκπρόσωποι απ όλες τις χώρες του νότου και που στόχο θα έχει να κινητοποιήσει τις κοινωνίες των μνημονίων προκειμένου το όχι της Κύπρου να μην πάει χαμένο.
Έτσι όλο το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στην Αθήνα και σε άλλες Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες   ενώ τον συντονισμό της όλης προσπάθειας θα  έχει  ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής .

Περικλής Βασιλάκης 
 http://newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου