Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

Δημοσκόπηση: Ο Αναστασιάδης απέτυχε

«Αποτυχία» καταλογίζουν στον Αναστασιάδη οι Κύπριοι σχετικά με την διαπραγμάτευση στο Eurogroup και την απόφαση για κούρεμα των καταθέσεων στις κυπριακές τράπεζες, σύμφωνα με δημοσκόπηση του οργανισμού Insight Market Research (IMR) – Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.
Το 71% τάσσεται κατά της απόφασης και καλεί τη Βουλή να καταψηφίσει το νομοσχέδιο. Παράλληλα το 62% θεωρεί πως η Κύπρος παρά τις τελευταίες εξελίξεις θα πρέπει να παραμείνει στο ευρώ.
Αναλυτικά στο ερώτημα πιστεύετε ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και η Κυπριακή αντιπροσωπία  «Πέτυχε ότι καλύτερο μπορούσε»  ή «Απέτυχε να διασφαλίσει μια καλή συμφωνία» ποσοστό 27% τάσσεται υπέρ του ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και η Κυπριακή αντιπροσωπεία  «Πέτυχε ότι καλύτερο μπορούσε» ενώ ποσοστό 73% πιστεύει ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και η Κυπριακή αντιπροσωπία  «Απέτυχε να διασφαλίσει μια καλή συμφωνία».
Το 71% καλεί τη Βουλή ν απορρίψει το νομοσχέδιο, ενώ μόλις το 29% τάσσεται υπέρ αυτού. Το 72% σε περίπτωση που εγκριθεί το νομοσχέδιο θα επιθυμούσε ως «κύρια βελτίωση» να μην επηρεαστούν οι καταθέσεις κάτω των 100.000 ευρώ, ενώ ένα 19% ζητά «σε περίπτωση ζημιών από τα ομόλογα των τραπεζών που θα δοθούν , να αντισταθμιστούν οι ζημιές από την  Κυβέρνηση  με κάποιο λογικό επιτόκιο».
Τέλος, η πλειοψηφία των Κυπρίων (62%) θεωρεί ότι παρά τα σημερινά δεδομένα η Κύπρος θα πρέπει να παραμείνει στο ευρώ.  Ενώ ένα μικρότερο ποσοστό (28%)  θεωρεί ότι θα πρέπει η Κύπρος να βγει εκτός ευρωζώνης και να επιστρέψει στην Λίρα.

* Σημειώνεται πως η έρευνα διενεργήθηκε στις 17 Μαρτίου σε δείγμα 600 ατόμων.


http://tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου