Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

Η κρίση εντείνεται στην Κύπρο

Το πολιτικό θρίλερ εντείνεται στην Κύπρο αφού μέχρι στιγμής θεωρείται αμφίβολη η ψήφιση του νομοσχεδίου για το κούρεμα των καταθέσεων. Για να περάσει ο νόμος από τη Βουλή της Κύπρου απαιτούνται 29 από τις 56 ψήφους δηλαδή μια περισσότερη από αυτές που έχει στη διάθεσή του ο κυβερνητικός συνασπισμός,
Ο πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης που αναγκάστηκε χθες να «χάσει» μια πτήση και έπειτα να φυγαδευτεί από την αστυνομία προκειμένου να μην αντιμετωπίσει τους διαδηλωτές που του ετοίμασαν θερμή υποδοχή παραβρέθηκε χθες στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών από το οποίο φαίνεται ότι εκτός από το ΑΚΕΛ, αρνητικά σκέφτονται να ψηφίσουν και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης.
Εκπρόσωπος της ΕΔΕΚ χαρακτήρισε «παράλογη» την απαίτηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενώ οι Πράσινοι
Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι το Υπουργικό Συμβούλιο που ολοκληρώθηκε το πρωί της Κυριακής αποφάσισε να αναβάλλει τη διαδικασία ψήφισης αφού καθώς φαίνεται ότι δεν υπάρχει προς το παρών κυβερνητική πλειοψηφία. Τα σενάρια μετά και από αυτή την εξέλιξη συμπεριλαμβάνουν πλέον και την κατάρρευση των δύο τραπεζών που κινδυνεύουν.
Από τα ρεπορτάζ των διεθνών ΜΜΕ φαίνεται ότι η Τρόικα έχει αποφασίσει να παίξει σκληρή γραμμή στην υπόθεση της Κύπρου και σκοπεύει να αφήσει τις δύο τράπεζες που κινδυνεύουν να καταρρεύσουν υπολογίζοντας αφενός ότι τα οικονομικά μεγέθη της Μεγαλονήσου δεν είναι τέτοια που θα μπορούσαν να προκαλέσουν ντόμινο και αφετέρου ότι η στάση αυτή στείλει ηχηρό μήνυμα σε όσους επιμένουν ότι δεν υπάρχει τρόπος να αναγκαστεί μια χώρα να αφήσει την ευρωζώνη.

Παρακολουθείστε τι μεταδίδει το ΡΙΚ SAT

 http://www.tv-greek.com/2011/01/hellenic-tv.html

 http://www.thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου