Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για τις εξελίξεις στην Κύπρο: Πρόκληση η εγκληματική σιωπή της ελληνικής κυβέρνησης


Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ σχετικά με τις αποφάσεις του Eurogroup για την Κύπρο και τις δηλώσεις του κ. Σαμαρά
Οι αποφάσεις του Eurogroup για την Κύπρο καταδεικνύουν το πολιτικό αδιέξοδο των νεοφιλελεύθερων κυβερνήσεων της Ε.Ε. και την εμμονή τους στην καταστροφική στρατηγική των μνημονίων της λιτότητας και της χρεοκοπίας. Το κούρεμα των καταθέσεων συνιστά μια εγκληματική επιλογή, κοινωνικά άδικη, αλλά και αποσταθεροποιητική για το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα και συνολικά για την ευρωζώνη.  Πρόκειται για κορύφωση στο ευρωπαϊκό μνημονιακό σήριαλ των αποσπασματικών λύσεων για κάθε χώρα, που παράγουν ένα καταστροφικό αποτέλεσμα.
Την ίδια στιγμή, συνιστά πρόκληση η εγκληματική σιωπή της ελληνικής κυβέρνησης. Δυο μέρες μετά την απόφαση και εξακολουθεί να κρύβεται, τηρώντας σιγή ιχθύος για τα συμφωνηθέντα στο Eurogroup και τη δική της στάση. Έχει συναινέσει ή όχι στο έγκλημα εις βάρος του κυπριακού λαού και συνολικά εις βάρος των ευρωπαίων πολιτών; Οι κούφιες δηλώσεις συμπαράστασης και τα ευχολόγιά του κ. Σαμαρά προκαλούν το κοινό αίσθημα και χαρακτηρίζουν μια κυβέρνηση κατώτερη των περιστάσεων, των αναγκών και των προσδοκιών του ελληνικού λαού.
 Όσο δεν προωθείται μια ευρωπαϊκή συνολική λύση για τη ρύθμιση των χρεών, με κοινωνικά δίκαιο και αναπτυξιακό πρόσημο, μέσα από μια στρατηγική σύμπλευσης με τις υπόλοιπες χώρες του ευρωπαϊκού Νότου, οι επιπτώσεις θα είναι καταστροφικές για το σύνολο των ευρωπαϊκών λαών Ο μόνος τρόπος για να βγει η Ευρώπη όρθια από την κρίση είναι υψώνοντας μια ασπίδα προστασίας  για τους εργαζόμενους και το κράτος πρόνοιας.

 http://left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου