Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Στο νοσοκομείο μετανάστης απεργός πείνας στο ΑΤ Δραπετσώνας

Την περασμένη Πέμπτη, 70 μετανάστες που κρατούνταν στο αστυνομικό τμήμα Δραπετσώνας, ξεκίνησαν απεργία πείνας διαμαρτυρόμενοι για την χωρίς ουσιαστικό λόγο παράταση της κράτησής τους πέραν των 9 μηνών. Μετά από 8 ημέρες απεργίας πείνας, ο Παλαιστίνιος Φαράζ Αχμέτ λιποθύμησε και οδηγήθηκε στο νοσοκομείο Λοιμωδών, με τους συγκρατούμενούς του να καταγγέλλουν ότι αστυνομικοί του έδωσαν φάρμακα που προκάλεσαν εμετό, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Αντιναζιστική Πρωτοβουλία Πειραιά.
Η αντιρατσιστική οργάνωση δηλώνει ότι αναμένει περαιτέρω ενημέρωση αφού γίνει επίσκεψη στο νοσοκομείο μελών μεταναστευτικών κοινοτήτων. Η καταγγελία έγινε σήμερα το πρωί, όταν ενημερώθηκε για λιποθυμία και ασθένεια απεργού πείνας στο ΑΤ Δραπετσώνας και καθυστέρηση μεταφοράς του στο νοσοκομείο.
Η απεργία των 70 κρατουμένων ξεκίνησε την περασμένη Πέμπτη, 14 Μαρτίου, ενώ υπήρξε πληθώρα καταγγελιών για καταστολή των εβδομήντα μεταναστών απεργών πείνας του Α.Τ. Δραπετσώνας με διασπορά σε άλλα αστυνομικά τμήματα. «Διαμαρτύρονται για την παράταση της κράτησης πέραν των 9 μηνών, χωρίς ουσιαστική αιτία, στα πλαίσια της απάνθρωπης επιχείρησης-σκούπα Ξένιος ΔΙΑΣ και καταγγέλλουν κακομεταχείριση και εκβιαστικό λόγο από τις αρχές.
Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα μεταφέρθηκαν άλλοι 10 μετανάστες στο ΑΤ Δραπετσώνας. Η ίδια κατάσταση επικρατεί στα περισσότερα τμήματα που έχουμε υπόψη μας, όπως αυτό της Νίκαιας, που μετανάστες και αντιρατσιστικές οργανώσεις, αποκαλούμε μεταξύ μας «κολαστήριο». Το θέμα έχει πάρει ήδη διαστάσεις στα ΜΜΕ αλλά απ’ ότι φαίνεται η κυβέρνηση δεν έχει κανένα ενδιαφέρον για όλα αυτά, αφού είναι απασχολημένη με το να δημιουργήσει περισσότερη φτώχια, ανεργία και μετανάστευση.
Θα ακολουθήσει νέα ενημέρωση για την εξέλιξη του θέματος», σημειώνει στην ανακοίνωσή της η Αντιναζιστική Πρωτοβουλία Πειραιά.
Η οργάνωση καλεί οργανώσεις, παρατάξεις, οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, λαϊκές συνελεύσεις, αντιρατσιστικές πρωτοβουλίες, δημοσιογράφους και απλό κόσμο «να σταθούν όλοι στο πλευρό των απεργών πείνας και όλων αυτών των ανθρώπων που ζητάνε τα αυτονόητα, απέναντι στο απάνθρωπο κράτος καταστολής που θέλει να μετατρέψει τη χώρα σε ένα απέραντο Γουαντάναμο».
Για το ίδιο θέμα, η Πακιστανική Κοινότητα αναφέρει: «Έξι από αυτούς που ξεκίνησαν την απεργία πείνας στάλθηκαν στα κρατητήρια του Ασπρόπυργου όπου τους υποδέχτηκαν με απειλές αστυνομικοί του Α.Τ.: «Θα σας τσακίσουμε, να πεθάνετε, δεν μας νοιάζει αν πεθάνετε στην πείνα». Πρόκειται για τους παρακάτω: Μοχάμεντ Σαρφράζ, Μοχάμεντ Αρσλάν, Βακάζ Μοχάμεντ, Αμπντούλ Ραχμάν, Μοχάμεντ Γιουσούφ, Ζάχεντ Μαχμούντ.
Στο ΑΤ Δραπετσώνας ενημερωθήκαμε ότι συνεχίζουν την απεργία πείνας τρεις μετανάστες ο Μοχάμεντ Μπιλάλ, ο Φραάζ Αχμετ και ο Σαίντ. Για την ώρα αγνοείται η τύχη των υπόλοιπων.
Σε παρέμβασή μας στο ΑΤ πριν ένα μήνα περίπου, διαπιστώθηκαν απαράδεκτες συνθήκες κράτησης, συνωστισμός με ποινικούς κρατουμένους, έλλειψη νερού και υγιεινής, παντελής αδυναμία ύπνου λόγω χώρου(δεν μπορούν να ξαπλώσουν) και καμία πρόσβαση σε στοιχειώδη περίθαλψη».

 tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου