Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

«Οι λαοί της Ευρώπης δεν έχουν πει ακόμα την τελευταία τους λέξη»

“ Ο έλληνας Πρωθυπουργός, αφού έδεσε τη χώρα στο μνημονιακό άρμα της κυρίας Μέρκελ, καταστρέφοντας όσα διαπραγματευτικά πλεονεκτήματα είχε αμέσως μετά τις ελληνικές εκλογές, αφού αθέτησε κάθε υπόσχεση για επαναδιαπραγμάτευση, λέγοντας μάλιστα «ουδείς αναμάρτητος», έφτασε στο σημείο να χαρακτηρίζει ως ευρωπαϊκή την ελληνική ΑΟΖ και τώρα αποδέχεται, αν όχι συνεργεί, στη νέα αποικιοποίηση της Κυπριακής Δημοκρατίας. ”


Δηλώσεις για τις δραματικές εξελίξεις στην Κύπρο πραγματοποίησε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας:

Ακολουθούν αποσπάσματα και το video με τις δηλώσεις

Είναι πλέον φανερό ότι η ευρωπαϊκή ηγεσία πορεύεται ένα δρόμο που είναι πλέον ανοιχτά δρόμος ενάντια στους λαούς της. Η στρατηγική της γερμανικής κυβέρνησης, με τις ευλογίες του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου, του κερδοσκοπικού χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου στην Ευρώπη, είναι μια στρατηγική αποικιοποίησης για όλο τον ευρωπαϊκό Νότο, και ιδιαίτερα για την Ελλάδα και την Κύπρο.
Βασικό εργαλείο για την υλοποίηση αυτής της στρατηγικής είναι οι εκβιασμοί με βάση το χρέος, που ακόμα κι αν δεν υπήρχε, θα το είχαν εφεύρει προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους στόχους τους. Η απόφαση του Eurogroup της περασμένης Παρασκευής όμως ανοίγει πλέον τους Ασκούς του Αιόλου για τη σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος σε ολόκληρη την ευρωζώνη. Πρόκειται για μια κίνηση βόμβα στα θεμέλια της σταθερότητας όχι μόνο του τραπεζικού συστήματος της Κύπρου, αλλά συνολικά της Ευρώπης. Η απόφαση αυτή πρέπει να ματαιωθεί, προτού γίνουν ανεπανόρθωτες οι ζημιές που θα προκαλέσει. Η ελληνική πλευρά, δια του κ. Στουρνάρα και με τις εντολές του κ. Σαμαρά στήριξε αποφάσεις προκλητικές και απαράδεκτες. Δεν δίστασε να συμφωνήσει σε κούρεμα των καταθέσεων των Κυπρίων πολιτών, δημιουργώντας έτσι ένα απαράδεκτο δεδικασμένο για όσες χώρες βρίσκονται σε δημοσιονομικό κίνδυνο στην ευρωζώνη.
Με αυτήν την απόφαση ουσιαστικά αναλαμβάνει μια ιστορική ευθύνη. Και την αναλαμβάνει μάλιστα, χωρίς την παραμικρή ενημέρωση, εν κρυπτώ από τον ελληνικό λαό και τη Βουλή των Ελλήνων. Ζήτησα χθες με επιστολή μου στον Πρόεδρο της Βουλής να γίνει άμεσα ενημέρωση της εθνικής αντιπροσωπείας για την στάση της κυβέρνησης τη προηγούμενη Παρασκευή στο Eurogroup. Δυστυχώς, αρνήθηκαν με φτηνές δικαιολογίες. Η ουσία όμως παραμένει. Η ελληνική κυβέρνηση δεν δικαιούται να συναινεί δίχως την ενημέρωση και την έγκριση της Βουλής, σε μια απόφαση που ουσιαστικά διαλύει το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Κύπρου και θέτει σε τεράστιους κινδύνους το ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα. .
Καλούμε άμεσα τον πρωθυπουργό, που ουσιαστικά έχει την ευθύνη της απόρριψης αυτού του αιτήματος, να προκαλέσει με δική του πρωτοβουλία, αύριο κιόλας, έκτακτη σύγκληση της ολομέλειας της Βουλής, όπως έχει το δικαίωμα αλλά και την υποχρέωση να πράξει. Κατά τη δική μας εκτίμηση ο προφανής απώτερος στόχος της πολιτικής επιλογής στο Eurogroup δεν είναι η διάσωση της Κυπριακής οικονομίας, αλλά να επιβληθεί στην Κύπρο ένα καθεστώς απόλυτης οικονομικής κυριαρχίας, σε μια περιοχή μάλιστα ιδιαίτερης γεωπολιτικής αξίας. Με αυτόν τον τρόπο είναι προφανές για εμάς ότι στοχεύουν να αποθηκεύσουν προκαταβολικά και τους ενεργειακούς πόρους της Κυπριακής Δημοκρατίας, συμπεριλαμβανομένων και των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων. Η ελληνική κυβέρνηση έχει τεράστια ευθύνη για την αποδοχή μιας τέτοιας απόφασης. Ο έλληνας Πρωθυπουργός, αφού έδεσε τη χώρα στο μνημονιακό άρμα της κυρίας Μέρκελ, καταστρέφοντας όσα διαπραγματευτικά πλεονεκτήματα είχε αμέσως μετά τις ελληνικές εκλογές, αφού αθέτησε κάθε υπόσχεση για επαναδιαπραγμάτευση, λέγοντας μάλιστα «ουδείς αναμάρτητος», έφτασε στο σημείο να χαρακτηρίζει ως ευρωπαϊκή την ελληνική ΑΟΖ και τώρα αποδέχεται, αν όχι συνεργεί, στη νέα αποικιοποίηση της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Για μια ακόμη φορά, άλλωστε, αγνοεί και υποτιμά την αναγκαία πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική, αλλά και το ρόλο της παρέμβασης του λαϊκού παράγοντα στις εξελίξεις, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο. Υπάρχουν, όμως, και όρια στην ανοχή και στην αντοχή ενός λαού. Καλούμε τη κυβέρνηση:
• Έστω και εκ των υστέρων, να μην επικυρώσει μια απόφαση αποικιοποίησης της Κύπρου και διάλυσης της οικονομίας της.
• Να ζητήσει άμεσα Έκτακτη σύγκληση Συνόδου Κορυφής ώστε να καταστήσει σαφές ότι η ελληνική πλευρά δεν πρόκειται να αποδεχτεί μια τέτοια επιλογή. Στην απόφαση της Κυπριακής Βουλής, όποτε κι αν αυτή συγκληθεί, τις επόμενες ώρες ή μέρες, στηρίζεται όχι μόνον το μέλλον της Κύπρου, αλλά ενδεχομένως και ολόκληρης της ευρωζώνης.
Το ηχηρό και περήφανο ΟΧΙ του Κυπριακού Κοινοβουλίου στα σχέδια διάλυσης της Κυπριακής δημοκρατίας, θα είναι ταυτόχρονα και ΟΧΙ όλων των ευρωπαϊκών λαών σε έναν αδιέξοδο και αυτοκαταστροφικό για την Ευρώπη δρόμο. Θα αποδείξει επίσης ότι ακόμα και στην πιο δύσκολη στιγμή, υπάρχουν περιθώρια αντίστασης και διαπραγμάτευσης.
Άλλωστε και μόνο η απειλή αυτές τις τρεις μέρες καταψήφισης της απόφασης οδήγησε, ήδη, στην πρώτη υποχώρηση από μέρους της ευρωπαϊκής ηγεσίας. Όσοι νομίζουν ότι μπορούν να εκβιάζουν διαρκώς και να παίζουν με τη φωτιά, ας αναλογιστούν τώρα τις ευθύνες τους. Και κυρίως να αναλογιστούν ότι εκτός από κυβερνήσεις του χεριού τους, όπως ήταν οι ελληνικές μνημονιακές κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια, υπάρχουν και οι λαοί, που δεν πρόκειται να παραδοθούν αμαχητί. Οι λαοί της Ευρώπης δεν έχουν πει ακόμα την τελευταία τους λέξη.
Ο ελληνικός και ο κυπριακός λαός θα δώσουν το έναυσμα για μια συνολική αντεπίθεση των λαών της Ευρώπης, στα καταστροφικά σχέδια της ευρωπαϊκής ηγεσίας, ανοίγοντας το δρόμο για την οικοδόμηση μιας άλλης Ευρώπης, της Ευρώπης της αλληλεγγύης, της δημοκρατίας και της κοινωνικής συνοχής.

Παρακολουθείστε το video με τις δηλώσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης

 http://youtu.be/m_z2FV6Tfag

 http://www.periodista.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου