Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Αλ. Τσίπρας: «Φτιάχνουν ναρκοπέδιο απαξίωσης των δημόσιων λειτουργών»

Συνάντηση του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Αλέξη Τσίπρα, με τα Δ.Σ. των Ομοσπονδιών Εργαζομένων στο Υπουργείο Εργασίας και σε ασφαλιστικούς οργανισμούς χθες, Τρίτη 19/3/2013
 Ο  πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ /ΕΚΜ, Α. Τσίπρας είχε σήμερα συνάντηση με εκπροσώπους των Ομοσπονδιών Εργαζομένων στο Υπουργείο Εργασίας και σε Ασφαλιστικούς Οργανισμούς (Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων – ΙΚΑ (Π.Ο.Σ.Ε.-ΙΚΑ), της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων ΟΑΕΔ (Ο.Υ.-ΟΑΕΔ), της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπουργείου Εργασίας (Ο.Σ.ΥΠ.Ε.) και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υγειονομικών Υπαλλήλων ΕΟΠΥΥ (Π.Ο.ΥΓ.Υ-ΕΟΠΥΥ). 
Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ /ΕΚΜ: Δημήτρης Στρατούλης, βουλευτής Β’ Αθήνας και επικεφαλής ΕΕΚΕ Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλειας και Πρόνοιας, ο  Αλέξης Μητρόπουλος, βουλευτής Αττικής, η  Ειρήνη Αγαθοπούλου, Βουλευτής Κιλκίς, ο Γιάννης Σταθάς, Βουλευτής Ευβοίας, ο Χρήστος Καραγιαννίδης, βουλευτής Δράμας, και ο Μάρκος Μπασιούκας, μέλος του Τμ. Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ/ ΕΚΜ.
Ο Α. Τσίπρας μεταξύ άλλων τόνισε ότι: οι ελλείψεις και δυσλειτουργίες χρόνων, της Δημόσιας Διοίκησης, χρεώνονται από την κυβέρνηση στους δημόσιους υπαλλήλους. Η κυβέρνηση επιδιώκει να προχωρήσει σε  απολύσεις μέσα από το φούσκωμα των επίορκων δημοσίων υπαλλήλων και να βαφτίσει τις απολύσεις ως ποινές για πειθαρχικά παραπτώματα. Η επίφαση ότι το νομοσχέδιο σκοπεύει στη πάταξη των επίορκων είναι επικοινωνιακού χαρακτήρα αλλά και χαρακτηριστικό του σχεδιασμού της κυβέρνησης για τους δημόσιους υπαλλήλους.
Εμείς δε θέλουμε να υπερασπιστούμε τα κακώς κείμενα. Σε όλους τους κλάδους και σε όλα τα επαγγέλματα υπάρχουν επίορκοι, αλλά θεωρούμε ανεπίτρεπτο να αξιοποιούνται από την κυβέρνηση για να συκοφαντούνται ολόκληροι κλάδοι εργαζομένων και κατηγορίες πολιτών.
Μας λένε ότι θέλουν να πατάξουν τους επίορκους και την ασυδοσία, ενώ στην πραγματικότητα θέλουν τη δημιουργία ενός διαρκούς ναρκοπέδιου ενοχοποίησης και απαξίωσης των δημόσιων λειτουργών και μιας δεξαμενής οιονεί επίορκων, που υπό την απειλή πειθαρχικών ποινών, είτε θα εκβιάζονται να υπηρετούν συγκεκριμένα οικονομικά και πολιτικά  συμφέροντα, είτε θα απολύονται.
Ο Α. Τσίπρας ενημέρωσε, επίσης τους εκπροσώπους των Ομοσπονδιών ότι ο ΣΥΡΙΖΑ / ΕΚΜ θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο του Υπουργείο Εργασίας που περιέχει αυτές τις ακραίες αντισυνταγματικές και αυταρχικές διατάξεις με ακόμα μεγαλύτερη αυστηροποίηση των πειθαρχικών, αστικών και ποινικών ευθυνών των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία και ότι κατέθεσε ήδη τροπολογία προσθήκη για την ανασύσταση και αναβάθμιση των καταργημένων από τις μνημονιακές κυβερνήσεις οργανισμών Εργατικής Εστίας και Κατοικίας και κυρίων των κοινωνικών πολιτικών τους.

left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου