Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

Έκτακτη σύγκλιση της Βουλής για την Κύπρο ζητά ο Αλ.Τσίπρας

Επιστολή προς τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου Ευάγγελο Μεϊμαράκη απέστειλε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, με την οποία ζητά την έκτακτη σύγκληση της Ολομέλειας της Βουλής αύριο 19 Μαρτίου, προκειμένου να συζητηθούν οι τελευταίες εξελίξεις με επίκεντρο την απόφαση του Eurogroup για την Κύπρο.
<<Οι τελευταίες εγκληματικές αποφάσεις του Eurogroup είναι ιστορικών διαστάσεων, ενώ συνεπάγονται τεράστιες και αρνητικές συνέπειες για τους καταθέτες στην Κύπρο. Επιπρόσθετα, δημιουργούν αρνητικό δεδικασμένο, καθώς συμπεριλαμβάνουν το αδιανόητο, μέχρι χθες, «κούρεμα» των καταθέσεων», αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Τσίπρας.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προσθέτει ότι τη στιγμή που η Ελλάδα βρίσκεται στη δίνη της κρίσης, η ελληνική κυβέρνηση έχει συναινέσει σε αποφάσεις που πιθανότατα θα αποδειχθούν ολέθριες για το μέλλον της Ευρώπης, αλλά και για το ελληνικό και ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα.
Υπογραμμίζει επίσης ότι είναι απαράδεκτο να μην έχει ήδη υπάρξει μέριμνα ώστε να ενημερωθεί η ελληνική Βουλή για όλες τις λεπτομέρειες της απόφασης, οι οποίες συνιστούν οδυνηρό προηγούμενο για τις χώρες που βρίσκονται στη δίνη της κρίσης.
Ο κ. Τσίπρας τονίζει ότι είναι, επίσης, απαράδεκτο η λειτουργία της εθνικής αντιπροσωπείας να υποκαθίσταται από κλειστές συσκέψεις των πολιτικών αρχηγών της κυβέρνησης του μνημονίου και καταλήγει στην επιστολή του:
«Κύριε πρόεδρε, σας ζητώ να πράξετε το αυτονόητο και το καθήκον σας απέναντι στο δημοκρατικό πολίτευμα και να συγκαλέσετε εκτάκτως, αύριο Τρίτη, 19 Μαρτίου, την Ολομέλεια της Βουλής, ώστε να ενημερωθεί η εθνική αντιπροσωπεία και ο ελληνικός λαός και να εξηγήσουν ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών γιατί συναίνεσαν σε αυτήν την εγκληματική απόφαση».
 http://tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου