Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Συναυλία για την ιθαγένεια την Πέμπτη



Δικαιώματα στα παιδιά των μεταναστών σημαίνει δικαιώματα για όλα τα παιδιά
Την Πέμπτη 21 Μαρτίου (Παγκόσμια μέρα κατά του ρατσισμού), η Πρωτοβουλία Ιθαγένεια για όλα τα Παιδιά (όπου μετέχουν δεκάδες αντιρατσιστικές και μεταναστευτικές οργανώσεις), καλούν στο Θησείο στις 5:00μμ σε συναυλία διαμαρτυρίας με καλλιτέχνες που έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα από γονείς μετανάστες. Κεντρικό σύνθημα: «Παιδιά μεταναστών, ναι. Παιδιά χωρίς δικαιώματα Όχι!».
Συμμετέχουν: Mc Yinka, Πολιτιστικό Κέντρο Αφρικάνικων Τεχνών ΑΝΑΣΑ, Bandallusia, Renovatio, Peacemakers
Όπως σημειώνουν οι οργανωτές:
Μετά την απόφαση του ΣτΕ και το "πάγωμα" του νόμου Ραγκούση από την κυβέρνηση, 200.000 παιδιά μένουν ξεκρέμαστα χωρίς χαρτιά, χωρίς δικαιώματα, χωρίς ελπίδα. Είναι τα παιδιά των μεταναστών που γεννήθηκαν ή ήρθαν σε μικρή ηλικία στη χώρα μας. Τα παιδιά που πολλές φορές αποκαλούμε 2η γενιά μεταναστών, αλλά στην πραγματικότητα η μόνη πατρίδα που έχουν γνωρίσει είναι η Ελλάδα. Που πολλά από αυτά δεν είναι πια παιδιά. Είναι εργαζόμενοι ή άνεργοι, κάποια από αυτά έγιναν πιο γνωστά μέσα από τη δουλειά τους σαν μουσικοί ή ηθοποιοί, αλλά ακόμα εξακολουθούν να ζουν με την αγωνία του αύριο.
Αυτή η απαράδεκτη κατάσταση, που ενισχύει το ρατσιστικό μίσος, πρέπει να τελειώσει τώρα. Διεκδικούμε ένα νέο νόμο για να καλυφθεί το τεράστιο θεσμικό κενό που έχει δημιουργηθεί. Ένα νόμο που θα διευκολύνει και δεν θα παρεμποδίζει ακόμα περισσότερο την χορήγηση Ιθαγένειας στα παιδιά των μεταναστών.
Δικαιώματα στα παιδιά των μεταναστών σημαίνει δικαιώματα για όλα τα παιδιά. Ιθαγένεια στα παιδιά των μεταναστών σημαίνει πραγματική δημοκρατία για όλη την ελληνική κοινωνία.
Πρωτοβουλία Ιθαγένεια για Όλα τα Παιδιά (Αντιφασιστικό Μέτωπο Παιδείας, Ανοιχτή Πόλη, Action Congo, Αsante, Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες, Ελληνικό Φόρουμ Προσφύγων, Δίκτυο Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών, Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα, Ένωση Αιγυπτιακών Εργαζόμενων στην Ελλάδα (EI Rapta), Ένωση Αφρικανών Γυναικών Ελλάδος, Κασάπι  Ελλάς -Ένωση Φιλιππινέζων Εργαζόμενων, Θεματική Ανθρώπινων Δικαιωμάτων Οικολόγων Πράσινων, ΚΑΠΠΑ, Κοινότητα Αφγανών Μεταναστών και Προσφύγων Ελλάδας, Επιτροπή Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ, Κέντρο Αντιγόνη, Κίνηση Απελάστε τον Ρατσισμό, Κοινότητα Γουινέας, Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών, Νεολαία Συνασπισμού, Πίσω Θρανία, Σύλλογος Ενωμένων Αφγανών Ελλάδος, Σύλλογος Ελεύθερων Σύρων, Τανζανική Κοινότητα, YRE-Antinazi Zone)

 http://www.rednotebook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου