Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

«Γκάνγκστερ καταστρέφουν την Ευρωζώνη»

«Το όχι της κυπριακής Βουλής άνοιξε ένα παράθυρο ελπίδας και αποδεικνύει πως όταν υπάρχει πολιτική βούληση, μπορεί να γίνει διαπραγμάτευση».


Σκληρή επίθεση εναντίον των Ευρωπαίων αλλά και της ελληνικής κυβέρνησης εξεπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με αφορμή τις εξελίξεις στην Κύπρο. Το πρόβλημα δεν είναι ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, αλλά ο ίδιος ο πρωθυπουργός και το σύνολο της κυβέρνησης τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, εξηγώντας γιατί αρνείται να προσυπογράψει την πρόταση μομφής των Ανεξάρτητων Ελλήνων εναντίον του.
Τίθεται ζήτημα επάρκειας της κυβέρνησης, επισήμανε ο κ. Τσίπρας αλλά αυτό δεν θα το κρίνει η κυβερνητική κοινοβουλευτική πλειοψηφία, αλλά ο κυρίαρχος λαός. Και συμπλήρωσε: Δεν πάει άλλο με αυτή τη μνημονιακή κυβέρνηση. Στερείται στοιχειώδους αξιοπιστίας για να οδηγήσει το λαό και την οικονομία σε ασφαλή λιμάνια. Σε ό,τι αφορά την απόφαση του Eurogroup για το κούρεμα των καταθέσεων στην Κύπρο, ο κ. Τσίπρας είπε ότι είναι μια απόφαση καταστροφική για την Κύπρο και αυτοκαταστροφική για την Ευρωζώνη που ελήφθη από γκάνγκστερ αλλά και φοβισμένους υπουργούς κρατών μελών.
Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι η στάση της κυβέρνησης και των κομμάτων που την στηρίζουν είναι αμήχανη και συμπλήρωσε: «Να μας πούνε τι πίνουν στο επικοινωνιακό επιτελείο της κυβέρνησης, να το πιούμε κι εμείς να χαρούμε».

Οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι είναι γκάνγκστερς

«Για μένα οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι είναι γκάνγκστερς ενώ οι εκπρόσωποι των χωρών του Νότου είναι παραδομένοι», είπε ο Αλέξης Τσίπρας. Στη συνέχεια επιτέθηκε στον Αντώνη Σαμαρά και στον Γιάννη Στουρνάρα κατηγορώντας τους ότι δεν έχουν βρει να πουν μία λέξη για τον λαό της Κύπρου που τρομοκρατείται.
«Ο κ. Στουρνάρας σαν να ήταν ο Σόιμπλε απείλησε την Κύπρο. Εκτός του ότι λέει ανοησίες, αυτή η τοποθέτηση αποτελεί ντροπή. Είναι ντροπή για την Ελλάδα να πιέζει και να παίρνει μέρος στους εκβιασμούς που θέλουν να διαλύσουν την κυπριακή οικονομία». «Όταν ο κ. Στουρνάρας λέει ''εμείς'' εννοεί τον κ. Σόιμπλε και τη Γερμανία», είπε στη συνέχεια.
Το «όχι» της Κύπρου ανοίγει παράθυρο ελπίδας
Είπε επίσης ότι «Το όχι της κυπριακής Βουλής άνοιξε ένα παράθυρο ελπίδας και αποδεικνύει πως όταν υπάρχει πολιτική βούληση, μπορεί να γίνει διαπραγμάτευση». Αναφερόμενος στον Αντώνη Σαμαρά, είπε ότι οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης θυμίζουν έκθεση του δημοτικού, ενώ τον κάλεσε να μιλήσει μπροστά στις θηριώδεις πιέσεις που δέχεται η Κύπρος αυτή τη στιγμή.

ΠΗΓΗ: iefimerida.gr 
via http://www.periodista.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου