Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Κύπριοι κατά Βγενόπουλου και Σάλλα

«Κάποιοι στην Αθήνα πανηγυρίζουν και κάποιοι στην Λευκωσία κλαίνε, αφού τα περιουσιακά στοιχεία των τραπεζών θα μείνουν στην Ελλάδα και η Κύπρος θα επωμιστεί τα δάνεια»
Ανησυχία εκφράζουν τα κόμματα της Κύπρου για την συμφωνία αναφορικά με την εξαγορά των εργασιών των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα.
Ιδιαίτερα έντονος παρουσιάστηκε στον ΑΣΤΡΑ ο πρόεδρος της Επιτροπής Νομικών της ΒουλήςΝικόλας Παπαδόπουλος λέγοντας ότι έγινε κλοπή των κυπριακών τραπεζών.
Ο κύριος Παπαδόπουλος είπε ότι κάποιοι στην Αθήνα πανηγυρίζουν και κάποιοι στην Λευκωσία κλαίνε, αφού τα περιουσιακά στοιχεία των τραπεζών θα μείνουν στην Ελλάδα και η Κύπρος θα επωμιστεί τα δάνεια.
Είπε μάλιστα χαρακτηριστικά ότι ο κύριος Βγενόπουλος και οι φίλοι του θα διατηρήσουν 100% τις καταθέσεις τους, ενώ διαγράφονται τα δάνεια τους που ανέρχονται σε εκατομμύρια.
Ο κύριος Παπαδόπουλος διερωτήθηκε επίσης αν η Λαϊκή θα συνεχίσει την δικαστική διαδικασία που κίνησε εναντίον του Προέδρου της Πειραιώς Μιχάλη Σάλλα, ο οποίος κατηγορείται για παρέμβαση στην αγορά με στόχο τον αθέμιτο πλουτισμό.
Από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ Νίκος Κατσουρίδης είπε ότι τα 2/3 των 9 δισεκατομμυρίων που δάνεισε ο ΕΛΑ στην Λαϊκή έχουν διοχετευτεί στην Ελλάδα και πρέπει αυτές οι υποχρεώσεις να παραμείνουν εκεί.
Ο κύριος Κατσουρίδης είπε ότι εμποδίζει την συμφωνία ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Ελλάδας ο οποίος θέλει να μεταφερθούν στην Κύπρο τα δάνεια των τραπεζών που θα εξαγοραστούν.
Σχολιάζοντας τις εξελίξεις ο Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος είπε ότι ο Υπουργός Οικονομικών αγωνίζεται ώστε να υπάρξει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για να προστατευτούν τα συμφέροντα της Κύπρου.
Είπε πάντως ότι στεναχωρεί η στάση που τηρεί η Τράπεζα Πειραιώς.

 Πηγή: astra.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου