Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ: Ο κ. Σαμαράς φοβάται τη Βουλή, φοβάται το λαό, φοβάται το φως

Αρνητική ήταν η απάντηση του Προέδρου της Βουλής στο αίτημα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Α. Τσίπρα για τη σύγκληση της Ολομέλειας της Βουλής, εκτάκτως, ώστε να συζητηθούν οι τελευταίες εξελίξεις στο ζήτημα της Κύπρου.
Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ σχετικά με την άρνηση του Προέδρου της Βουλής να συγκαλέσει εκτάκτως την Ολομέλεια της Βουλής:
Έκπληξη προκαλεί η ανακοίνωση του Προέδρου της Βουλής  σχετικά με την δυνατότητα του να συγκαλέσει εκτάκτως την Ολομέλεια, προκειμένου να συζητηθούν οι τελευταίες δραματικές εξελίξεις στην Κύπρο, όπως ζήτησε σήμερα ο πρόεδρος της
Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Αλέξης Τσίπρας.
Αν ισχυρίζεται  ο κ. Μεϊμαράκης  ότι τέτοια δυνατότητα δεν προβλέπεται από τον Κανονισμό της βουλής, τότε έχει ήδη υποπέσει σε θεσμικό παράπτωμα. Γιατί ο Κανονισμός ρητά προβλέπει στα άρθρα 142 παράγραφος 2 και 62 παράγραφος 3 την δυνατότητα  αυτή.
Αν, παράλληλα, ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου προσπαθεί εκ των προτέρων να υπονομεύσει το αίτημα του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, τότε υποπίπτει σε δεύτερο παράπτωμα. Πέραν του ότι επί μήνες η κυβέρνηση με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου  και αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις έχει υποβαθμίσει δραματικά τον ρόλο και την αποστολή του Κοινοβουλίου, προσπαθεί τώρα να αποτρέψει μια συζήτηση που έχει πολιτική, οικονομική εθνική  και ιστορική αξία.
Λόγω της κρισιμότητας των εξελίξεων και των τεράστιων ευθυνών της τρικομματικής κυβέρνησης στην διαμόρφωσή τους, με θύμα τον κυπριακό ελληνισμό, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ αξιώνει την πλήρη ενημέρωση  του ελληνικού λαού για την εγκληματική στάση του πρωθυπουργού στη Σύνοδο Κορυφής και του υπουργού Οικονομικών στη σύνοδο του Eurogroup.
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ διαμηνύει ότι θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να αποκαλύψει τι κρύβεται πίσω από την συνέργεια του κ. Σαμαρά στην απόφαση της ΕΕ και προκάλεσε αναστάτωση όχι μόνο στην Κύπρο και την Ελλάδα, αλλά σε όλη την Ευρώπη. Υπεκφυγές, ελιγμοί, άλλοθι και ερμηνείες του Κανονισμού της Βουλής κατά το δοκούν, δεν πείθουν κανέναν.
Ο κ. Σαμαράς φοβάται τη Βουλή, φοβάται το λαό, φοβάται το φως. Έχει εξοικειωθεί με την υποταγή στο παρασκήνιο και τρέμει τον διάλογο στο προσκήνιο, στο κοινοβούλιο.
Επιτέλους, ας αφήσουν  κατά μέρος τις προσπάθειες δημιουργίας μιας επίπλαστής εικόνας και ας προσέλθουν στο κοινοβούλιο. Η Δημοκρατία δεν αντέχει άλλο ψεύδος και συμφωνίες παρασκηνίου.
left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου